Tabelalar kriz geçirdi! Fiyatlar yine değişti, benzin fiyatına yeni zam geldi!

Tabelalar kriz geçirdi! Fiyatlar yine değişti, benzin fiyatına yeni zam geldi!

Genel seçimler sonrası pek çok harcama kaleminde olduğu gibi akaryakıt fiyatları da yerinde durmuyor. Akaryakıt fiyatları adeta çıldırdı, tabelalar kriz geçirdi. Araç sahipleri bugün yeni tarifeden yakıtlarını alacak. Peki, Samsun'da güncel fiyatlar nedir. Detaylar haberimizde?

Yanı başımızdaki savaşın etkileri ile birlikte petrol fiyatlarındaki dalgalanma sürerken; benzin ve motorin fiyatları da gelen zamlarla sürekli değişiyor. Bugün (15 Temmuz 2023) akaryakıt fiyatları için yeni bir zam haberi daha geldi ve araç sahipleri yeni fiyatlar üzerinden depolarını doldurmaya başladı.

Akaryakıt fiyatlarındaki dalgalanma sürerken araç sahipleri tarafından son dakika zam ve indirim haberleri de yakından takip ediliyor. Özellikle son günlerde akaryakıt fiyatlarındaki dalgalanmalarla tabelalar adeta kriz geçirmiş durumda. Vatandaşların büyük bir bölümü; "Akaryakıt fiyatlarındaki zamlar ne kadar daha devam edecek? Bugün akaryakıt litre fiyatlarında indirim ya da zam var mı? Samsun'da bugün (15 Temmuz 2023 Cumartesi) akaryakıt fiyatları nedir? gibi sorulara cevap arıyor.

1 LİRA 35 KURUŞ ZAMLANDI!

Yanı başımızdaki savaşın etkileri ve dövizdeki dalgalanmalar nedeniyle akaryakıt fiyatları bugünden itibaren yine değişti. Benzin fiyatları bugün itibariyle zamlandı ve 1 lira 32 kuruş zamlı olarak tabelalara yansıdı. Bilindiği gibi önceki gün de motorin fiyatında 1 lira 7 kuruş zamlı tarife uygulamaya geçmişti.

SAMSUN'DA GÜNCEL MOTORİN VE BENZİN FİYATLARI NEDİR?

İşte Samsun'da güncel akaryakıt pompa fiyatları;

Benzin: 28,76

Motorin: 27,13

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.