Samsun'da 15 Temmuz şehitleri için mevlit ve lokma dağıtımı

Samsun'da 15 Temmuz şehitleri için mevlit ve lokma dağıtımı

Samsun'da '15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri Anma Programı' çerçevesinde Büyük Cami'de Mevlid-i Şerif ve hatim duası yapıldı, vatandaşlara lokma ikram edildi.


Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, protokol üyeleri ve vatandaşlar ile birlikte '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinlikleri çerçevesinde cuma namazı öncesi Büyük Cami'de şehitler için düzenlenen Mevlid-i Şerif ve Hatim Duası programına katıldı. Namazın ardından Vali Dağlı ve protokol üyeleri, İlkadım Belediyesi tarafından '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' dolayısıyla düzenlenen etkinlikte vatandaşlara lokma ikram etti.

'Şehitlerimize minnet borçluyuz'
Vatandaşlara lokma dağıtan Başkan Demirtaş yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'un Türkiye için bir dönüm noktası olduğunu belirterek, '15 Temmuz'u unutmamak, şehitlerimizi hatırlamak adına, kahramanlık gösteren gazilerimize yönelik yapılan etkinliklere destek oluyoruz. Biz öncelikle o şehitlerimize minnet borçluyuz. Bu manada cuma namazı çıkışında şehitlerimiz adına, dua okusun, Fatiha okusun diye burada lokma dağıttık. İnşallah camiye gelen cemaatin 15 Temmuz'u ve şehitleri hatırlaması adına bir katkımız olmuştur' dedi.