Rüyada Ayı Görmek Ne Anlama Gelir?

Rüyada Ayı Görmek Ne Anlama Gelir?

Özellikle rüyada görülen simgelerle ilgili yapılan yorumlar ve neden o simgelerin görüldüğü de merak edilir.

Rüyada ayı görmek hayırsız rüyalar arasında bulunur. Bu rüyalar genel olarak kişilerin hayatlarında karşılaşacakları olumsuzluklara yorumlanmaktadır. Peki, rüyada ayı görmek ne anlama gelir?

Rüyanızda ayı görmek birçok farklı anlama gelebilir. Bu rüya genel anlamına bakıldığında şanssızlık ve kötü talih olarak görülür. Aynı zamanda kişileri çok sıkıntılı günlerin beklediğine de delalet etmektedir. Bu rüya aynı zamanda düşünceden yoksun olan, ortalık karıştıran kötü huylu bir düşmana da tabir edilir. Ayıya bindiğinizi görmek ise devlet tarafından bir menfaat görmenize yorulmaktadır. Rüyada ayı genel olarak bela ve fitne olarak tabir edilir. Bazen de kötü bir kadın olarak yorumlanır. Kadın için bu rüyalar düşmanlara sahip olacağınıza da yorumlanır.


İslamın eski alimleri rüyada ayı görmeyi iki yöne yorumlamışlardır. Birinci anlamı sıkıntıların geleceğine, sıkıntıya düşeceğine yorumlanır. Bir kimse ayı gördüğü zaman ya eli dara düşer ya da hayati sorunlar yaşamaya başlar. Öbür tabir ise ayıların başarıyı ifade ettiği üzerinedir. Rüya sahibinin çok istediği ama bir türlü yapamadığını başaracağına delil gösterilir. Rüyada ayır görmenin delaleti, birbirlerinden farklıdır. Kişinin rüyasından korkup korkmamasına göre değişir.

 

Rüyasında ayılarla aniden karşılaştığını gören kimse, beklemediği bir yerden mal kaybına işaret eder. Kişinin alimlere göre bundan kurtulmasının yolu, sadakalarını artırmasıdır. Vermediği zekatları varsa bunları hemen çıkarmasıdır. Rüyada ayır görüldüğü halde kaçmadığını gören kimsenin, azimli olduğuna delil olduğu söylenmiştir. Rüya sahibinin, azmiyle zorlukların üstesinden geleceğine işaret ettiği söylenir.

Rüyada Ayı Görmek Ne Anlama Gelir?

Rüyada Ayıdan Kaçmak Ne Anlama Gelir?
Rüya sahibinin canını sıkacak, kendisini üzecek olaylarla karşı karşıya geleceği anlamına gelmektedir. Çünkü rüya sahibinin farkında olmadan önüne çıkan fırsatları tepeceği anlamına gelir. Şans ve fırsatı temsil eden ayıdan kaçan rüya sahibi bu şans ve fırsatları iyi kullanmamasına delalet eder.

 

Rüyada ayıları kovaladığını gören kişi, hayatında bazı zorluklar yaşayacağını fakat bunlara Allah'a olan inancı sayesinde atlatacağını işaret eder. Kişinin rüyasında ayı dövmesinin anlamı, dört kısımda yorumlanır.

İlki rüya sahibinin hayırsız bir iş yaptığına yorumlanır.
İkincisi ise mallarını boşa harcayacağına işarettir.
Üçüncü yorumda rüya sahibinin ayağına gelecek fırsatı tepeceğine işarettir.
Dördüncüsü çok fazla sıkıntı yaşayacağını gösterir.