İstanbul En İyi Boşanma Avukatları

Hukuk bilimi dünyanın en eski ve en kapsamlı olan alanlarının başında gelir.

Hukuk bilimi dünyanın en eski ve en kapsamlı olan alanlarının başında gelir. Hukuk kavramı aynı zamanda evrensel olan bir kavramdır ve kendi içinde dünyanın neresinde olursa olsun alt başlıklara ayrılır. İşte onlardan bir tanesi de avukatlık mesleğidir. Avukatlık mesleği de kendi içinde uzmanlık alanları barındırır. Bunlardan bir tanesi de boşanma avukatlardır. İnsanlar boşanma kararı aldıkları zaman doğal olaraken iyi boşanma avukatı arayışına girerler.

Anlaşmalı Boşanma Protokolü

Boşanma süreci zorlu bir süreçtir. Bu noktadaboşanma avukatıolarak hizmet veren kişilerin yapması gereken işlerin başında boşanma biçimi gelir. Çiftler eğer boşanma hususunda farklı noktalarda anlaşamaz ise o zaman çekişmeli olarak boşanırlar. Eğer her iki tarafta boşanma konusunda kararlı ve hem fikir ise o zaman ilgili aile mahkemesine anlaşmalı boşanma için başvuruda bulunur. Çiftler arasında da ortak bir boşanma protokolü hazırlanır.

Anlaşmalı Boşanma Dilekçesi

Protokol hazırlandıktan sonra ilgili dilekçe mahkeme günü geldiği zaman boşanma mahkemesinde aile hakimine sunulur ve süreç tamamlanır. Özellikle anlaşmalı boşanmalardaistanbul boşanma avukatıişini kusursuz bir biçimde en ufak bir hataya yer vermeden gerçekleştirir. Dilekçe yazılırken de dikkat edilmesi gereken hususların olduğunu es geçmeden hazırlar.

Boşanma Davası Ücreti

boşanmalarda dava ücreti baro tarafından alt birim fiyatı her yıl belirlenir. Üst rakam ise karşılıklı anlaşmalara ve boşanma davasının anlaşmalı ya da çekişmeli olmasına göre değişiklik gösterebilir.