Samsun'un sorunları Millet İttifakı döneminde çözülecek

Samsun'un sorunları Millet İttifakı döneminde çözülecek

İYİ Parti 28. Dönem Milletvekili Adaylarının tanıtım toplantısı, yerel medya temsilcileriyle iftar yemeğinde bir araya gelerek yapıldı. Adaylar, basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak Samsun ili özelinde planladıkları projelerden bahsetti.

İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili ve Samsun Milletvekili Adayı Erhan Usta, İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, İYİ Parti Samsun Milletvekili Adayları İmren Nilay Tüfekçi,  Op. Dr. Ahmet Karkucak, Av. Yunus Gün, Av. Halil İbrahim Yalgın, Yazılım Mühendisi Efe Aydın, Ufuk Gülşen, Kâzım Can Şen, Partinin İlçe Başkanları, kadın ve gençlik kolları ve yerel medya temsilcileri düzenlenen iftar ile bir araya geldiler.

Samsun'un önemli sorunlarının ve sorunlara ilişkin öncelikli çözüm önerilerinin masaya yatırıldığı toplantıda Adaylar, yerel ekonomi başta olmak üzere, istihdam ve kentsel dönüşüm projelerinin yanı sıra,  Tarım, Eğitim, Sağlık ve Turizm sektörleriyle ilgili projelerinden bahsederek basın mensuplarının sorularını yanıtladılar.

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Erhan Usta, Samsun'un 20 yıllık Ak Parti İktidarında, birçok alanda geri bırakıldığını ve kaynaklarının heba edildiğini belirterek Samsun'un, Türkiye sıralamasında kişi başına düşen milli gelirde 48. sırada olduğunu, bu durumun kabul edilemez olduğunu belirtti. Verimli ovalara sahip bir tarım kenti olan Samsun'un üretimde durma noktasına geldiğini ifade eden Usta, başta yerel ekonomi olma üzere, Eğitim, Turizm ve Ulaşım sektörleriyle ilgili Samsun için verilen vaatlerin, AK Parti Hükümeti tarafından yerine getirilmediğini ve gerekli yatırımların yapılmadığını savunarak örnekleriyle açıkladı. Samsunluların artık AK Parti'ye tahammülünün kalmadığını belirten Usta, inşallah İyi Partimizin liyakatli kadrolarıyla ve halkımızın teveccühleriyle iktidar olacak ve Samsun'un makûs talihini birlikte yeneceğiz dedi.

Usta şunları söyledi; " Samsun'a 20 yıldır vaat edilen ancak bir türlü hayata geçirilemeyen projeler vardı. Bunlar şuanda kağıt üzerinde dahi planlanmış değil. Ama Samsun halkına her seçim öncesinde vaat edildiler. Neydi bunlar: Hızlı tren, tersane, medikal OSB. Bunları inşallah biz hayata geçirecek ve Samsun'u hak ettiği yere taşıyacağız. Öte yandan Samsun bir tarım kenti. Ancak, sulaması tam olarak yapılamayan bir tarım kenti. Tarıma dayalı sanayisi bulunmayan bir tarım kenti. Bu iki mümbit ovanın ortasındaki Samsun'da maalesef konserve, salça fabrikaları yok. Çiftçi ürününü yeterince değerlendiremiyor. Bütün bu sorunların farkındayız ve 15 Mayıs tarihinden itibaren de çözümü için kolları sıvayacağız"

Samsun'un sorunları Millet İttifakı döneminde çözülecek