Türkel: 'AK Parti yarattığı fakirlik üzerinden çirkin bir siyaset yapıyor!'

Türkel: 'AK Parti yarattığı fakirlik üzerinden çirkin bir siyaset yapıyor!'

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, AK Parti'nin yarattığı fakirlik üzerinden çirkin bir siyaset gerçekleştirdiğini söyledi.

"Fakirlik ve fakirliğe itaat kültürü AK Partinin bu ülkeye getirdiği bir beladır"

AK Parti bu ülkede 20 yıldır bilerek ve isteyerek yarattığı fakirlik ve yoksulluk üzerinde siyaset geliştirerek Türk halkını sömürdüğünü belirten CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, fakirlik ve fakirliğe itaat kültürünün AK Parti Hükümetlerinin bu ülkenin başına getirdiği bir bela olduğunu söyledi.

"Türk halkı varlık içinde yoksullaştı"

Türk halkının hiç bu kadar varlık içinde yoksullaşmadığına dikkati çeken CHP İl Başkanı Fatih Türkel, "Ülkemizin zenginliklerini ve her türlü kaynağını halkın yararına kullanma becerisinden yoksun AK Parti, vatandaşlarımızı varlık içinde yoksulluğa mahkum etmiştir. Örneğin, bu fakirlik üzerinden AK Parti yaklaşık 3 milyon eve 700 TL ile bin TL arasında sosyal yardım ödemesi yapıyor. AK Parti, bu fakir ve gariban millete bu yardımı bizim zamanımızda gördünüz diyerek bu insanların mağduriyetini kullanıyor. Biz gidersek bizden sonraki hükümetler bu yardımları size yapmazlar diyerek, bilerek ve isteyerek yarattığı mağduriyet üzerinden siyaset yürütüyor.  Bu siyaset acımasız ve çirkin bir siyasettir. Böylece AK Parti garibanlara, gerçek anlamda yardımca muhtaç olanlara yalan konuşuyor, hakikati söylemeyip onları kandırıyor" dedi.

"Fakirlik AK Parti'nin sömürü aleti olmuştur"

Türk halkının bilerek ve isteyerek fakirleştirildiğini iddia eden Fatih Türkel, "Vatandaşlarımızı üç-beş kuruş yardıma mahkum ederek hakka girdikleri gibi yalan siyaseti yürütüyorlar. Biz de bu siyasete karşı gelerek halkımıza fakirlik sizin kaderiniz değildir diyoruz. Fakirlik ve fakirliğe itaat kültürü AK Parti Hükümetlerinin bu ülkenin başına getirdiği bir beladır. Bu ülkede yoksulluk ve fakirlik AK Parti'nin sömürü aleti olmuştur" ifadelerine yer verdi.

"Asgari ücretle çalışanlar ve dar gelirliler bitirildi!"

Türkiye'nin AK Parti yönetiminde 22 yıldır ekonomik, sosyal ve anti demokratik olarak adeta savrulduğunu açıklayan İl Başkanı Fatih Türkel, "Ülkemizi yönettiğini iddia edenler, Türkiye'yi yoksullaştırmış ve uçurumun kenarını getirmiştir. Bu ülkede eğitimi, hukuku, adaleti, özgürlükleri ve halkımızın dayandığı değerlerini bitirme noktasına getirdiler. Faiz sebep, enflasyon sonuç saçmalığının bir yıl önce ülkemizin başına bela edenler, bugün yaptıkları açıklamada faizleri tek haneli rakamlara indirdiklerini duyuruyorlar. Faiz sebep, enflasyon sonuç saçmalığı ile Türkiye'de dar gelirliler, garibanlar, asgari ücretliler, emekliler, emekçiler tümüyle kaybeden taraf olmuştur. Bu saçma tezle birlikte 2020 yılında bankalar yüzde 100 milyar TL kar açıkladı. 2021 yılı bilançolarına baktığımızda ise bankalar 550 milyar TL kar açıkladı. 2020 yılında asgari ücretli aldığı 2 bin 800 TL ile, 2 bin 800 ekmek alabiliyorken, bugün aldığı 5 bin 500 TL ile asgari ücretli bin 400 ekmek alamaz hale getirildi" şeklinde konuştu.  

"AK Parti fakirlik edebiyatı yaparak ahiret satmaya çalışıyor"

AK Parti Hükümetinin faizle Türk Milletini sömürdüğünü söyleyen Fatih Türkel, "2022 yılı bütçesinde sadece bu milletin bütçesinden, AK Partinin faize ayırdığı para 550 milyar TL'dir. Böylece AK Parti bu milleti sömürmektedir.  Bu milletin cebinde bütün gelirlerini alıp rantiyecilere, bankalara, beşli çeteye ve sermaye ağababalarına peşkeş çekip, sonrada bu millete utanmadan fakirlik sizin kaderiniz, fakirlik Peygamber ahlakıydı, sahabe ahlakıydı sözleri ile yalan söylüyorsunuz. Ama biz halkı fakirliğe razı edip kandıranların nasıl zenginlik içinde yaşadığını görüyoruz. Bu dünyada fakirlik çekerseniz ahirette sizi güzel bir sonuç bekliyor şeklindeki yalanlarla bu toplumu zehirliyorlar. AK Parti fakirlik edebiyatı ile ahiret satmaya çalışıyor" dedi.

AK Partinin ekonomi, fakirlik ve şehitlik mertebesi üzerinden ahlaksızca siyaset yapmaya çalıştığına dikkati çeken Fatih Türkel, "Bizim çocuklarımız terörle mücadelede şehit olduklarında cenazelerde o şehit tabutlarının üzerine kirli ellerini koyarak, bu da sizin kaderiniz, Peygamber'e Allah sizi komşu eylesin diyorlar. Sizin çocuklarınızı neden Allah Peygamberlere komşu eylemiyor peki? Sizin çocuklarınız neden fakirlik ve yoksulluk içinde değil? Siz çocuklarınızın Peygambere veya Sahabeye komşu olmasını istemiyor musunuz? Halkımız yokluk mücadelesi, ekmek mücadelesi verirken sizler neden saraylarda birbirinize ejder meyveli salata tarifleri veriyor huzur hakkı yalanı ile milletimizin huzurunu kaçırıp 5 yerden 10 yerden maaşlarla sultanlar gibi yaşıyorsunuz" diye konuştu.