Dünyanın En Büyük Takımada Ülkesi Endonezya'da Gezilecek Yerler

Dünyanın En Büyük Takımada Ülkesi Endonezya'da Gezilecek Yerler

Endonezya 7 bin 508 adadan oluşmakta ve dünyanın en büyük takımada ülkesi olarak kabul edilmektedir.

Aynı zamanda dünyanın en kalabalık ülkelerinden biridir. Tam anlamıyla bir turizm cenneti olan bu güzel ülkede gezilip görülecek sayısız destinasyon bulunmaktadır. Siz de tatile çıkmadan önce özel olarak hazırladığımız listesine bir göz atarak keyifli bir tur rotası oluşturabilirsiniz.

Bali

Bali tropik bir iklime sahiptir. Yemyeşil pirinç tarlaları, dalış noktaları ve sörf bölgelerine ev sahipliği yapmaktadır. Büyüleyici plajları ve volkanik yamaçları ile birçok spor için zemin hazırlamaktadır. Doğal güzelliklerin yanı sıra farklı Hindu kültürü de Bali'yi ilgi çekici kılan faktörlerden biridir. Bali'ye gidenlerin mutlaka Tanah Lot, Uluwatu Tapınağı ve Pura Ulun Danu Bratan gibi hem manzarasıyla büyüleyen hem de yeni bir kültürün keşfedilmesini sağlayan tapınakları mutlaka ziyaret etmeleri önerilmektedir.

Yogyakarta

Yogyakarta, Borobudur ve Prambanan gibi çok önemli tapınaklara olan yakınlığıyla dikkat çekmektedir. Şehir, 500 bin kişilik nüfusuyla Java Adası'ndaki en ünlü turizm noktaları arasında yer almaktadır. Birçok turistik faaliyete ve oldukça iyi alışveriş mekânlarına ev sahipliği yapmaktadır. Öte Yandan Yogyakarta, volkanik anlamda da ülkenin en aktif yerleşim yerleri arasındadır. Bölgedeki son volkanik faaliyet, 2010 senesinde yaşanmıştır.

Komodo Ulusal Parkı

Komodo Ulusal Parkı; Rinca Adası, Komodo Adası ve birkaç farklı küçük adacığı bünyesinde bulundurmaktadır. Park, üç metre uzunluğa kadar büyüyebilen devasa etoburlardan olan Komodo ejderlerinin doğal yaşam alanıdır. Adanın her yerinde serbestçe gezen hayvanlar mevcuttur. Öte yandan dünyaca ünlü bir tüplü dalış merkezi de Komodo Ulusal Parkı'nda hizmet vermektedir.

Lombok Adası

Lombok Adası'nın kuzey bölümü devasa Gunung Rinjani volkanı ile kaplıdır. Bu ada eşsiz plajları ve volkanik manzaraları sayesinde Endonezya'nın en popüler lokasyonları arasında yer almaktadır. Alanın volkanik bölge olması trekking yapmaya meraklı ziyaretçiler için iyi bir alternatif yaratmaktadır.

 

Flores Adası

Flores Adası, Lembata'nın batısında, Sumbawa'nın doğusunda yer almaktadır. Doğal güzelliklere ve değerli kültürel öğelere ev sahipliği yapmaktadır. Adanın en bilinen yeri Kelimutu volkan kalderasıdır. Kalderada üç göl bulunmaktadır. Volkanik gazların etkisi ile değişen oksitlenme seviyesine göre göl farklı renklere bürünmektedir. Öte yandan Flores Adası, ziyaretçileri için kuş gözlemi ve dağ yürüyüşü gibi imkanlar da sunmaktadır.

 

Raja Ampat

Raja Ampat Yeni Gine Adası'nın kuzeybatı ucunda yer almaktadır. 1500'den fazla küçük  ada ve adacıktan oluşmuş bir takımadadır. Deniz araştırmalarına göre sualtı yaşamı bakımından dünyanın en zengin yeri olma ünvanı Raja Ampat'a aittir. Bu ünvan bölgeyi dünyanın en ünlü dalış lokasyonlarından biri haline getirmiştir.

Tanjung Puting Ulusal Parkı

Tanjung Puting Ulusal Parkı, Kalimantan Borneo Adası'nda bölgesinde yer almaktadır. Park, ekoturizm bakımından popüler bir lokasyondur. Ziyaretçiler burada vahşi yaşam turlarına katılım sağlayabilmektedir. Bu vahşi yaşam turlarında ziyaretçiler; makaklar, pitonlar, timsahlar, bulut benekli leoparlar, güneş ayıları ve orangutanlar gibi birçok vahşi hayvanı gözlemleme fırsatı yakalayabilmektedir.

Bromo Tengger Semeru Ulusal Parkı

Bromo Tengger Semeru Ulusal Parkı, yemyeşil antik volkanik krateri ve eşsiz habitatı sayesinde dünyanın en popüler destinasyonlarından biridir. Bölge, ismini Java'nın en yüksek dağından almaktadır. Semeru ve Bromo, Endonezya'nın en aktif iki volkanıdır. Bu bölgedeki nüfusu ise Tengger halkı oluşturmaktadır.

Bukit Lawang

Bukit Lawang, Medan'ın 90 kilometre kuzeybatısında, Gunung Leuser Ulusal Parkı'nın güney tarafında konumlanmıştır. Bukit Lawang, 1973'de açılan, orangutanlar için bir rehabilitasyon merkezine ev sahipliği yapmaktadır. Bu merkez, orman katliamı ve yasa dışı avlanma sonucu sayıları azalan orangutanları korumak için kurulmuştur. Bukit Lawang'ta, orangutanları vahşi yaşamlarında gözlemlemek ve ormanın derinliklerinde yürüyüş yapmak mümkündür.