Bafra CHP'den Şok İddia! Devlet Memurları AK Parti'ye Üye Mi Yapıyor?

Bafra CHP'den Şok İddia! Devlet Memurları AK Parti'ye Üye Mi Yapıyor?

Cumhuriyet Halk Partisi Bafra İlçe Başkanı Vahit Perçin'den akıllara durgunluk veren iddia.

Cumhuriyet Halk Partisi Bafra İlçe Başkanı Vahit Perçin, Bafra'da birçok devlet memurunun sosyal yardımları ulaştırdıkları hanelerde üye yoklama çalışması yaptıklarını ve akabinde birçok kişiyi habersiz bir şekilde AK Parti üyesi yaptıklarını iddia etti.

CHP Bafra İlçe Başkanı Vahit Perçin, vatandaşın içinde bulunduğu ekonomik durumu karşısında AK Parti'nin usulsüz yollarla üye kazanma telaşı içinde olduğunu belirtti.

"İnsanlar şaşkınlık yaşıyor"

Siyasi partilerin üye yapma usullerinin Siyasi Partiler Kanunu'nda mevcut olduğunu ve bunun için öncelikle kişinin rızası gerektiğine dikkati çeken CHP Bafra İlçe Başkanı Vahit Perçin, "AK Parti'nin usulsüz üye yapma çalışmalarından rahatsız olan çok sayıda vatandaşımız bulunuyor. Türkiye'nin pek çok yerinde olduğu gibi Bafra'da da bilgisi dahilinde olmadan, üye yapıldığından habersiz çok sayıda kişi, parti üyesi çıktığını öğrendiğinde büyük şaşkınlık yaşıyor" dedi.

"İstifa etmemeleri için baskı yapılıyor!"

AK Parti teşkilatının belediyeler ve diğer kurumlardan aldıkları kişilere ait T.C. Numarası ile otomatik olarak üye kaydı yaptığını iddia eden Vahit Perçin, "Son zamanlarda partimize üye olmak için başvuran vatandaşlarımızın yüzde 95'i AK Parti üyesi çıkıyor. E-devletten elde ettiğimiz bu bilgilerle bütün bunların verileri elimizde. Özellikle son 7 yıldır bu insanları bilgisi dahilinde olmadan sadece elde ettikleri T.C. Numarası ile üye yapıyorlar. Örneğin devlet memuru bir öğretmen arkadaşımız, emekli olmadan önce AK Parti üyesi olduğunu, bize üye olmaya geldiğinde öğrenince büyük şok yaşadı. Özellikle son dönemde işe başlayan ve devlet memur olmuş kişilerde ve işçilerde üye olabilecek kişilerin bilgilerinin alınarak üye yapıldığını görüyoruz. Ayrıca belediyelerde özellikle Fen İşleri Bölümü'nde İŞKUR üzerinden işe alınan işçi kardeşlerimizin 5 buçuk ayın sonunda üye yapılmaya zorlandıklarını da biliyoruz. Bu kişiler bir şekilde üye olduğu bilgisine ulaştığında ise, istifa etmemesi için kendilerine baskı yapılıyor" diye konuştu.

"Yoksullara yardım götüren devlet memurları AK Parti'ye üye yapma elçisi gibi çalışıyor!"

Cumhurbaşkanlığı'nın Kaymakamlıklara vermiş olduğu yetki ile yoksul ailelere yapılan yardımları götüren devlet memurlarının kendilerinin vazifesi olmamasına rağmen AK Partiye üye yapma elçisi gibi çalıştıklarını iddia eden CHP İlçe Başkanı Vahit Perçin, "Sosyal yardımları vatandaşlara kadar ulaştıran bazı devlet memurları AK Parti üye yapma memuru gibi çalışıyor. Biz ilçemizde bazı devlet memurlarının sosyal yardım için gittikleri hanelerde AK Parti üye kontrolü yaptıklarını öğrendik. AK Parti'liler sahaya vatandaşın içine çıkacak yüz bulamayınca bu yöntemi kullanmaya başladılar. Örneğin 83 yaşındaki A.D isimli yaşlı ablamıza sosyal yardım yapmak üzere gelen devlet memurları, yaptıkları yardımın peşinden imzalattıkları evrakla zorla AK Parti üyesi yaptılar. Bu zihniyet onurlu ve ahlaklı bu milletin geleneklerine asla uymuyor. İnsan hangi işi yaparsa yapsın, hangi mücadeleyi verirse versin onurlu ve ahlaklı bir tutum ve yol izlemelidir" şeklinde konuştu.