Hollanda Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Hollanda Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Hollanda'yı ve diğer ülkeleri çeşitli nedenlerle ziyaret etmek isteyen kişilerin atması gereken ilk adım seyahat türüne ve süresine uygun vize başvurusunda bulunmaktır.

 Vize başvurusu sırasında ibraz edilmesi gereken evraklar ve süreçler başvuru özelinde değişiklik gösterebileceğinden profesyonel destek alınması kolaylık sağlayabilir. Hollanda vizesi ve başta olmak üzere tüm ülkelere gerçekleştireceğiniz vize başvurularında deneyimi ve uzmanlığı ile başvurabileceğiniz ilk adrestir.

 

Hollanda kültürünü tanımak isteyenlerin ve tatilini Hollanda'da geçirmek isteyenlerin kısa süreli C tipi Schengen vizesine başvurmaları gerekir. Bordo pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bu amaçlarla gerçekleştirecekleri seyahatler içn Hollanda turistik vizesi alması gerekir.

 

Turistik Hollanda Schengen vizesi başvurusunda vizenin süresi; kişinin seyahat tarihlerine, çalışma durumuna, pasaportunda yer alan önceki vizelere, öğrenim durumuna, beyan edilen konaklama ve ulaşım bilgilerine yönelik değerlendirmeler sonucu belirlenir.

 

Vize başvuru dosyası eksiksiz, güncel ve tamamen gerçeği yansıtan bilgi ve belgelerden oluşmalıdır. Ancak bu, vize başvurusunun mutlaka onaylanacağı anlamına gelmez. Gerçekleştirilen vize başvurularının herbirine ilişkin değerlendirme Hollanda Konsolosluğu tarafından yapılır ve inisiyatif Hollanda Konsolosluğu'na aittir. Eğer Hollanda Konsolosluğu gereksinim duyarsa başvuru sahibinden ek evrak talep edebilir hatta başvuru sahibini mülakata davet edebilir.

 

Hollanda'yı çeşitli nedenlerle ziyaret etmek isteyen ve vize başvurusunda bulunan T.C. vatandaşları ya da Türkiye'de oturum iznine sahip 3.ülke vatandaşları Hollanda'da kalış süresini kapsayan ve uluslararası düzeyde geçerliliği bulunan, tıbbi işlemin dışında 30.000 EUR tutarındaki seyahat sağlık sigortasını da ibraz etmelidirler. Hollanda Konsolosluğu'nun Schengen vizesi başvurularını değerlendirme süresi 7 ila 15 iş günü arasında değişiklik gösterebilir.

 

Hollanda Turistik Vizesi İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

 

  • Hollanda vizesi başvuru formu

Hollanda Schengen vizesi başvuru formu başvuru sahibinin eksiksiz, doğru ve güncel bilgileri ile doldurulmalıdır.

 

  • Pasaport

Hollanda Konsolosluğu, Schengen vizesi başvurusunda kullanılacak olan pasaportların belirli kriterleri karşılamasını ister. Hollanda turistik vizesi başvurularında kullanılacak olan pasaportların en az iki sayfası boş olmalıdır. Pasaport son 10 yıl içinde düzenlenmiş olmalı ve herhangi bir deformasyon bulunmamalıdır. Yıpranmış ya da eski pasaportlarla yapılan başvurular sonucu vize alınsa dahi ülkeye girişin onaylanmaması riski vardır. Pasaport seyahat bitim tarihinden sonra en az 3 ay daha geçerliliğe sahip olmalıdır.

 

  • 2 adet biyometrik fotoğraf

35x45 mm ebatlarında olması gereken biyometrik fotoğrafların, vize başvurusu sahibinin güncel halini temsil etmesi gerekir. Fotoğraf en fazla son üç ay içinde çekilmiş ve arka fonu beyaz olmalıdır. Ayrıca kişinin pasaportunda bulunan daha önce almış olduğu herhangi bir ülkenin vize işleminde kullanılmamış olması şartı aranır.

 

  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ve nüfus cüzdanı fotokopisi

Hollanda Schengen vizesi başvurusu yapacak olan kişi adına aile ve ikamet ettiği adres bilgilerini içeren, güncel tarihli tam vukuatlı nüfus kayıt örneği orijinal belge şeklinde beyan edilmelidir. Ayrıca ön ve arka yüz bilgilerini gösterir nüfus cüzdanı fotokopisi de bulunmalıdır.

 

  • Başvuru sahibinin maddi durumunu ispat eder nitelikte belgeler

başvurusunda bulunacak kişiye ait, kurumun kaşesi ve yetkili ıslak imzanın bulunduğu son 3 aylık maaş bordrosu,

Başvuru sahibinin aktif banka hesap hareketlerini içeren kaşeli, ıslak imzalı ve ekinde banka imza sirküleri bulunan son 3 aylık şahsi banka hesap özeti,

Eğer başvuru sahibinin adına kayıtlı araç ruhsatı, tapu, kredi kartı ekstresi ve kira geliri varsa vize başvuru dosyası içerisinde ibraz edilmelidir.

 

  • Başvuru sahibinin vize talep dilekçesi

Hollanda vizesi başvurusunda bulunacak kişinin bağlı olduğu kurum ya da çalıştığı şirket antetli kağıdına işveren ya da şirket yetkilisi tarafından Hollanda Konsolosluğu/Elçiliğine hitaben yazılmış dilekçe ibraz edilmelidir. Dilekçenin imza yetkisine sahip kişi tarafından kaşe ve ıslak imzalı olarak hazırlanması gerekir.

 

Hollanda Konsolosluğu'na hitaben yazılacak vize talep dilekçesinde başvuru sahibinin mesleği, görevi, maaş bilgileri, Hollanda'ya gerçekleştirmeyi planladığı seyahatin tarih aralıkları ile seyahatin kim tarafından finanse edileceği diğer bir deyişle sponsor bilgileri yer almalıdır.

 

Hollanda Schengen vizesi alacak kişinin işveren olması halinde ilgili dilekçe içeriklerini şirketin antetli kağıdına kendisi hazırlamalıdır.

 

Hollanda Schengen vizesi alacak kişinin emekli olması halinde dilekçe içerik bilgileri beyan edilerek başvuru sahibi tarafından Konsolosluğa hitaben şahsen yazılmalıdır.

 

Hollanda Schengen vizesi alacak kişinin devlet memuru olması halinde antetli kağıda ıslak imzalı ve mühürlü olarak vize talep dilekçesi hazırlanmalıdır.

 

Eğer başvuru sahibinin diğer Schengen ülkelerine gerçekleştirdiği seyahatler varsa bu seyahatlerin detayları vize talep dilekçesinde açıklanmalıdır.

 

Hollanda vizesi başvurusunda bulunacak olan kişi Hollanda seyahatinin ardından 2. ya da 3. Schengen ülkelerine doğrudan seyahat edecekse bu seyahatlere ilişkin tarih ve seyahat içeriklerinin bilgilerini de beyan etmelidir.

 

Bunlara ek olarak; kişinin bağlı bulunduğu kuruma ait bilgileri doğrulayan ve çalıştığını gösteren belgeler de eksiksiz bir şekilde hazırlanmalıdır. Ayrıca Hollanda'ya gerçekleştirilmesi planlanan seyahatin amacını içeren ve gidilecek ülkedeki seyahatin amacını destekleyecek bilgiler de gösterilmelidir.