Ersan Aksu'dan taşınacak Aile Sağlığı Merkezi'yle ilgili açıklama

Ersan Aksu'dan taşınacak Aile Sağlığı Merkezi'yle ilgili açıklama

Samsun'un İlkadım ilçesi Derecik Mahallesine bağlı Yeşilkent Aile Sağlığı Merkezi'nin taşınıp Adli Tıp Kurumu yapılmasına mahalle sakinleri tepki gösterdi. Konuyla ilgili AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu açıklama yaptı.

Samsun'un İlkadım ilçesi Derecik Mahallesinde bulunan Yeşilkent Aile Sağlığı Merkezi'nin hizmet binasının Balaç Mahallesi'ne taşınıp yerine Adli Tıp Kurumu yapılması kararının ardından mahalle sakinleri, dün tepki göstermek için eylem yapmıştı.

Aile Sağlığı Merkezi önünde toplanan mahalle sakinleri adına açıklama yapan Mahalle sakinlerinden Çetin Akduman, 2007 yılından bu yana hizmet veren Aile Sağlığı Merkezi'nin Mahalleden koparılmak istendiğini belirtmişlerdi.

"AİLE İLE GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR"

Hayırsever bir mahalle sakini tarafından Aile Sağlığı Merkezi yapılması şartıyla hibe edilen ve şimdide sağlık merkezinin taşınıp yerine Adli Tıp Kurumu yapılmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Aksu şu ifadelere yer verdi;

"Yıllardır Samsun'a Adli Tıp Kurumu kazandırılması konusunda yaptığımız görüşmeler neticesinde Bakan bey 'Siz bir yer bulursanız biz ilgili kadroların tahsisinin sağlarız' dedi. Daha sonra yapılan çalışmalar kapsamında Yeşilkent Aile Sağlığı Merkezi'nin uygun olduğunu tespit etti. Fakat Yeşilkent Aile Sağlığı Merkezi kapanmıyor. Bir süre Balaç'ta hizmet verecek daha sonra mevcut yerine yakın bir başka alana inşa edilecek.

Hemşehrilerimiz sağlık hizmeti almadı konusunda sorun olmayacak. Bu arsayı hibe edip Yeşilkent Aile Sağlığı Merkezi'nin yapılmasına olanak sağlayan aile ile görüşmeler sağlanıyor. Bu konuyla ilgili ailenin rahatsızlığı varsa bizim için önemlidir ve karşılıklı olarak bu sorunu çözebiliriz."