VM MEDİCAL PARK SAMSUN'DAN 'DÜNYA ÇOCUK KİTAPLARI GÜNÜ' ETKİNLİĞİ

VM MEDİCAL PARK SAMSUN'DAN 'DÜNYA ÇOCUK KİTAPLARI GÜNÜ' ETKİNLİĞİ

Kitap sevgisini beslemek ve toplumun dikkatini çocuk kitaplarına çekmek amacıyla kutlanan 2 Nisan Dünya Çocuk Kitapları Günü dolayısıyla VM Medical Park Samsun Hastanesi'nde çocuk kitapları sergisi açıldı.

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları'nın Dünya Çocuk Kitapları Günü'ne özel açmış olduğu "Okusun Da Büyüsün" sergisi 2-7 Nisan tarihleri arasında VM Medical Park Samsun Hastanesi C Blok lobide devam etti. Açılan sergide her yaştan çocuğa hitap eden çocuk kitapları, tüm hastane çalışanları ve ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. VM Çocuk bölümü, sergi kapsamında bu anlamlı güne destek olmak için kitap bağışı kampanyası başlattı. Satın aldıkları kitapları, VM Çocuk Kitap Kumbarası'na atan kitapseverlerin desteği ile toplanan kitaplar, Tepecik İlköğretim Okulu ve Demirci İlköğretim Okulu'ndaki çocuklara hediye edildi.

 

Yapılan etkinliğe BİLNET Okulu öğrencileri, VM Medical Park Samsun Hastane yöneticileri ve VM Çocuk Bölümü hekimleri katıldı. VM Medical Park Samsun Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Fatma Tan Dürüst, "Okumak; İnsanı geliştiren ona yeni dünyalar kazandıran, bilgi, görgü ve bakış açısını geliştiren en önemli etkinliklerden biridir. VM Çocuk Kumbarası projesi ile, çocuklara kitabı sevdirmek, okuma alışkanlığını kazandırmak ve çocuklarımıza okullarındaki kütüphanelerinde daha fazla vakit geçirmelerini sağlamayı amaçladık. Bu konuda bağış yapan, projemize destek veren tüm katılımcılara teşekkür ederiz" diye konuştu.

 

BİLNET Okulu öğrencileri ile kitap dağıtımında bir araya gelen Demircioğlu İlköğretim Okulu öğrencileri, çok mutlu olduklarını ifade ederek kitaplar için teşekkür ettiler.