Nuri Asan Tesisleri'ni de kapsayan Millet Bahçesi projesi kabul edildi

Nuri Asan Tesisleri'ni de kapsayan Millet Bahçesi projesi kabul edildi

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin 'Millet Bahçesi' projesi, Plan Bütçe Komisyonu'ndan geçti.

Kırmızı beyazlı ekibin uzun yıllardır kullandığı Nuri Asan Tesislerinin de içinde bulunduğu fuar alanı ile birlikte millet bahçesi olacak proje meclisten apar topar geçmişti.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Komisyon Toplantısı'nda, Nuri Asan Tesisleri'ni de kapsayan Millet Bahçesi projesi görüşüldü. Daha önce İYİ Parti ve CHP'nin projeye yönelik itirazları oylama ile reddedildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Millet Bahçesi projesi Plan Bütçe Komisyonu'nda oy çokluğu ile geçti.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in konuya ilişkin daha önce yaptığı açıklama şu şekildeydi;

'Nuri Asan Tesisleri'ni neden kaldıralım? Öyle bir şey yok'


Samsunspor Nuri Asan Tesisleri'nin kalkacağına dair yapılan algının doğru olmadığını açıklayan Demir, 'Yabancılar Çarşısı, Millet Bahçesi statüsü kazanarak artık resmi hale geldi. 'Nuri Asan Tesisleri'ni kaldıracakmışız' filan algı yapıyorlar. Nuri Asan Tesisleri'ni neden kaldıralım? Öyle bir şey yok. Neden o haberleri yaptıklarını biliyorum. Ben onlara da hizmet yapmak zorundayım. Bu iş böyle. Adam dişlerini sıkıyor. Durup dururken rahatsız oluyor. İş yapmamızdan rahatsız oluyor. O rahatsız olan adama da hizmet etmek durumundayım. Çöpünü temizleyeceğim, kanalizasyonunu, suyunu, yolunu yapacağım. Belediye başkanlığı böyle bir iş. Bana 'sert' diyorlar. Ben sert değilim, disiplinli bir adamım. Benim kadar yumuşak huylu bir adam zor bulursunuz. Yabancılar Çarşısı'nın düzenlemesine bu sene başlıyoruz. 1-2 ay içerisinde çalışmalar başlar. Bu programa katılan ve şehre değer katan herkese teşekkürlerimi sunuyorum'