CHP Yakakent: Pasaportçu belediye şimdi de Hayır Çarşısı'na savaş açtı

CHP Yakakent: Pasaportçu belediye şimdi de Hayır Çarşısı'na savaş açtı

CHP Yakakent İlçe Başkanlığı tarafından, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için Atakum Belediyesi'ne teslim edilen ve belediyenin de Samsun'un tüm ilçelerine götürmeye çalıştığı Gezici Hayır Çarşısı, Yakakent'te belediye engeline takıldığını öne sürdü.

CHP Yakakent İlçe Başkanlığı, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için Atakum Belediyesi'ne teslim edilen ve belediyenin de Samsun'un tüm ilçelerine götürmeye çalıştığı Gezici Hayır Çarşısı, Yakakent'te belediye engeline takıldığını iddia etti. CHP'nin iddiasına göre Yakakent Belediyesi önce izin alınmadığını gerekçe gösterdi, sonra da yapılan başvuruyu kabul etmeyerek hayır çarşısının açılmasını engelledi.

 

CHP Yakakent: Pasaportçu belediye şimdi de Hayır Çarşısı'na savaş açtı

 

İhtiyaç duydukları kıyafet ve ayakkabıları alabilmek için hayır çarşısının açılacağı yere gelen ancak çarşının belediye tarafından engellendiğini öğrenen Yakakentlilerin bu duruma tepki gösterdiği öne sürülürken ilçe merkezine uzak kırsal mahallelerin birinden gelen vatandaş, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

 

"Şu karda kıyamette pazar alışverişimi yapmak ve ihtiyacım olan kışlık giysileri hayır çarşısından alabilmek için geldim. Neymiş? İzin alınmadığı için belediye Hayır Çarşısı'nı kurdurmuyormuş? Yazıklar olsun! Meğer şu belediyeyi yönetenlerin gözünde, insan kaçakçıları kadar değerimiz yokmuş."

 

"KURAN HAYIRDA YARIŞIN DİYOR, BUNLAR HAYIR ÇARŞISINA SAVAŞ AÇIYOR"

 

Yakakent Belediyesi'ne Cumhuriyet Halk Partisi Yakakent İlçe Başkanı Hayri Kara da tepki gösterdi.

 

Kara, konuya ilişkin şunları söyledi:

"Hayat pahalılığının karabasan gibi üzerimize çöktüğü bir dönemden geçiyoruz. Bu günleri, milletçe dayanışma içinde aşmaya çalışırken Yakakent Belediyesi 'mevzuata uygun değil' diyerek, Hayır Çarşısı'nı engelliyor. Biz, gri pasaportlarla insan kaçakçılığı yapılırken, bu belediyeyi yönetenlerin mevzuata uydurdukları iş ve işlemlerini de gördük! Bakara Suresi 'hayırlarda yarışın' derken, bunlar kalkmış hayır çarşısına savaş açıyor? Bu ayıp, onlara yeter de artar bile!

 

Hayırsever hemşehrilerimizin topladığı bu yardımlar şimdi bize emanet. Kimse, bu yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmamızı engelleyemeyecek. Gerekirse, mahalle mahalle, kapı kapı dolaşıp kendimiz ulaştıracağız." Dedi.