Necattin Demirtaş zaman kazanmaya mı çalışıyor?

Necattin Demirtaş zaman kazanmaya mı çalışıyor?

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Gazi İmar İnşaat Şirketi'nde buharlaştığı iddia edilen 18 Milyon lira için zaman mı kazanmaya çalışıyor?

MHP İlkadım Belediye Meclis Üyesi Cemalettin Kola, belediyeye bağlıGazi İmar İnşaat Şirketi’nin batık bir şirket haline getirildiğini, şirketin borç durumunu açıklayarak acil denetleme talebinde bulunmuştu. Kola ayrıca, "Evrakları incelediğimizde karşımıza 18 Milyon TL borçla batık bir şirket çıkıyor. 14 Milyon TL sermayesi var bu şirketin, o da uçmuş gitmiş." demişti.

2021'in son günlerinde gündeme gelen bu olayı İlkadım Belediye BaşkanıNecattin Demirtaş yılbaşından sonra meclis üyeleri önüne çıkarak açıklığa kavuşturacağı sözünü vermişti. Ancak, İlkadım Belediyesi'nde Ocak ayı meclisi sona ermiş olmasına rağmen Demirtaş herhangi bir açıklama yapmadı.

Bunun üzerine Demirtaş'a kayıp 18 milyon ile ilgili sorduğumuz soruya ise; "Sadece belediyenin ödemesi gereken rakamı şirket ödediği için zarar ediyor tabi. Şimdi onlar bize geçecek ve öyle bir sorun olmayacak" dedi.

Bu açıklama ise kafalarda daha büyük soru işaretlerinin doğmasına neden oldu. Gazi İmar İnşaat Şirketi iflas etmiş olarak gösterilip borçlarından mı kurtarılacak? Yoksa, bu borçlar yine belediye aracılığı ile İlkadımlı vatandaşların cebinden mi çıkacak? Merak ediliyor.

Elbette bir ihtimal daha dillendiriliyor. O iddia da; Batık hale gelen Gazi İmar Şirketi kapatılarak başka bir şirketin açılacağı yönünde.

SAMSUN SON HABER