Ahmet Davutoğlu'ndan Samsun'da ittifak açıklaması

Ahmet Davutoğlu'ndan Samsun'da ittifak açıklaması

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Samsun'da düzeldiği basın toplantısında ittifaklara girip girmeyecekleri yönündeki konuya değindi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Samsun il kongresi için dün Samsun’a geldi. Bazı ilçelerdeki programlara katılan Davutoğlu bu sabah da basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu, Samsun ve genel konular hakkında açıklamalarda bulundu.

Ahmet Davutoğlu'ndan Samsun'da ittifak açıklaması

İttifaklara girip girmeyecekleri yönündeki konuya değinen Davutoğlu, şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olmasaydı biz ittifaktan bahsediyor olmayacaktık. Cumhur İttifakı kurulmasa Millet İttifakı da kurulmazdı. Dolayısıyla Cumhur İttifakı doğduğu için başka ittifaklar doğdu. Esas soru; Cumhur İttifakı kalıcı mı? Eğer ben şunu desem; ‘Biz şu ittifakın içinde olacağız veya bir ittifak kuracağız’ Cumhur İttifakı'nı kalıcı kabul ederim. Ben AK Parti ve MHP tabanındaki rahatsızlığı görüyorum. Cumhur İttifakı kalıcı olmayabilir. Yarın ne olacağı belli olmayan bir varsayım üzerinde ben siyaset yapmam. Siyaseti nasıl mı yaparım? Partimi örgütlerim, halkıma anlatırım, partimin yapısını güçlendiririm. Muhalefet ile çok yakın temaslarımız var. Sayın Akşener ve Kılıçdaroğlu, Karamollaoğlu, Babacan ile görüşüyoruz. Kabul etselerdi Sayın Erdoğan ve Bahçeli ile de görüşürdük. Onlar bayramlaşmaya dahi çıkmadı”