'Samsun'da deprem riski bir derece yükseldi'

'Samsun'da deprem riski bir derece yükseldi'

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, 'Samsun deprem yönünden bir derece daha yükseltildi ikinci derece deprem bölgesi ilan edildi. Bu yönüyle böyle bir hizmetin yararlı olacağına inanıyorum' diye konuştu.

Atakum Belediye Meclisi, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve İstanbul Teknik Üniversitesi ile birlikte Türkiye’nin farklı kentlerine Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonları kuran Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD) ile işbirliği yapılmasını görüştü.

Mecliste oybirliği ile komisyona sevk edilen karara göre, Atakum Belediyesi, DOHAD tarafından Samsun’da kurulacak ve Türkiye’nin batı bölgelerindeki diğer noktalar ile eşgüdümlü şekilde çalışacak olan Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonları için destek sağlayacak.

Atakum’da kurulacak olan istasyonlar ile depremlere ilişkin sistematik olmayan yer hareketleri izlenerek ve olası depremlerin önceden tahmin edilmesine katkıda bulunulacak. Samsun’da deprem riskinin bir derece yükseltildiğini hatırlatan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “İstanbul Teknik Üniversitesi ile iş birliği içerisinde Türkiye’nin değişik il ve ilçelerinde yer hareketlerinin ölçümüne ilişkin cihazlar kuruluyor. Bunu belediyelerle ortak bir protokol dahilinde yürütüyorlar. Bizim yükümlülüklerimiz var, onların yükümlülükleri var. Faydalı ve kamu yararı olan bir hizmet. Samsun deprem yönünden bir derece daha yükseltildi ikinci derece deprem bölgesi ilan edildi. Bu yönüyle böyle bir hizmetin yararlı olacağına inanıyorum” diye konuştu.