Haftanın Kitabı - Güldüren Futbol

Haftanın Kitabı - Güldüren Futbol

Haftanın kitabında sizlere geçtiğimiz haftalarda piyasaya çıkan ve Behram Kılıç'ın yazdığı Güldüren Futbol kitabını tanıtacağız.

Tecrübeli spor gazetecisiBehram Kılıç'ın son kitabıGüldüren Futbol içerisinde futbola ve futbolculara dair pek çok gülünç anıyı barındıran bir kitap. Zaten Kılıç, önsözünde son yıllarda gülmeye hasret kaldığımızı, buna ihtiyacımız olduğunu belirtmiş ve bu nedenle böyle bir kitabı hazırladığını ifade etmiş.

Tabii kitap Behram Kılıç'ın 25 yılı bulan spor muhabirliği dönemine dayanıyor. Öyle bir anda yazılmış bir kitap değil. Epeydir hatıraları biriktirdiğinden bahsediyor. Yaklaşık 190 sayfalık bir kitap ve dolayısıyla çabuk okunabiliyor. Futbola ilginiz varsa ve kitap okuma alışkanlığınız da varsa tam size göre bir kitap...

Peki, nelerden bahsediyor? Çok eski dönemlerdeki futbolculardan, yakın zamanda oynayanlara kadar pek çok futbol adamının hatırası var.

Sergen Yalçın, Ergün Penbe, Hakan Ünsal, Metin Tekin, Ertuğrul Sağlam, Şenol Güneş, Fatih Terim, Nihat Kahveci, Tuncay Şanlı, Arda Turan, Feyyaz Uçar, Ömer Çatkıç, Emre Belözoğlu, Okan Buruk, Arif Erdem, Alpay Özalan, Hakan Şükür, Saffet Sancaklı, Fatih Uraz, Ercan Koloğlu, Tümer Metin, Ali Kemal Denizci, Şota Arveladze... Sepp Piontek, John Benjamin Toshack, Yılmaz Vural, Ersun Yanal, Özkan Sümer gibi teknik adamlar, Cüneyt Çakır, Mustafa Çulcu, Oğuz Sarvan gibi hakemler, Atay Aktuğ, Abdurrahim Albayrak, Sadri Şener gibi yöneticiler var... Bu anıların aralarında gerçekten insanı kahkaha attıracak kadar güldüren komik olanlar da var. Kitap aslında bir nostalji yapmamızı da sağlıyor. Örneğin geçmişte futbol nasıldı, kimler vardı? Bunu anlayabiliyorsunuz...

Ezcümle, kendi kategorisi için gayet güzel, başarılı, çabuk okunabilen ve güldürmeyi amaçlayıp bunu başarabilen bir kitap olmuş.
Güldüren Futbol'u tavsiye ederiz.