Samsun Milletvekili tecavüzcülere af gelsin dedi

Samsun Milletvekili tecavüzcülere af gelsin dedi

İnfaz paketini tecavüzcülerinde kapsamasını Samsun Milletvekili 'de istedi.

AK Parti ve MHP’nin hazırladığı infaz teklifinde Korona virüs nedeniyle, açık ceza infaz kurumlarında bulunanlar ile açık cezaevine ayrılmaya hak kazanan hükümlüler 31 Mayıs 2020 tarihine kadar izinli sayılacaktı.

Teklif, 3 Nisan’da TBMM Adalet Komisyonu’nda görüşülerek kabul edildi. Ancak görüşmeler sırasında AK Parti milletvekilleri Samsun AK Parti MilletvekiliOrhan Kırcalı başta olmak üzere Sabri Öztürk, Yusuf Başer, Mustafa Arslan ve Emine Yavuz Özgeç tarafından bir önerge verildi.

Önergeye göre başta kadına ve çocuğa yönelik olmak üzere cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlar, kasten öldürme, hırsızlık, yağma, uyuşturucu, gasp gibi suçlardan hüküm giyen ve “iyi halli” olanlar, eğer açık cezaevine ayrılmalarına bir yıl veya daha az süre kalmışsa açık ceza infaz kurumuna gönderilecekler. Bu hükümlüler de diğerleri gibi 31 Mayıs’a kadar izne çıkarılacak. Adalet Bakanlığı, bu izni toplamda 6 ay uzatabilecek. Bu kişiler, izni bittiğinde, “üç ayda bir, yol hariç 7 güne kadar” verilen “özel izin” hakkından da yararlanacak. Hastalık veya doğal afet gibi zorunlu hallerde bu izinler birleştirilerek kullandırılabilecek.

ÖNERGE KABUL EDİLDİ

AK Parti Milletvekillerinin sunduğu önerge kabul edildi. Kadına ve çocuğa yönelik olmak üzere cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlular da izine ayrılacak.

Haber: Ahmet Altürk