2020 lira burs veren üniversite, Türkiye'de tek!

 2020 lira burs veren üniversite, Türkiye'de tek!

Üniversite sınavında ilk 100 bine giren öğrenciler, Türkiye'de sadece Ege Üniversitesinde olan ve 21 kontenjanı bulunan bu bölümü tercih etmeleri durumunda, her ay asgari ücret burs alacak!

İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği'nden (İDMİB) yapılan açıklamaya göre, İDMİB ile Ege Deri ve Deri Mamulleri yükseltmek ve öğrencilerin bu bölümleri daha çok tercih etmelerinin sağlamak için üniversitelerle el ele verdi.

Bu amaçla geçen aylarda Ankara'da deri, tekstil, hazır giyim ihracatçı birlikleri ve tekstil sanayi işverenleri sendikası ileYÖK arasında imzalanan protokole göre, üniversite sınavında ilk 20 bine giren öğrencilere, sadeceEge üniversitesi'nde bulunan ve 21 öğrenci kontenjana sahip deri mühendisliğinin seçmleeri durumunda asgari ücret tutarından karşılıksız burs verilecek.

Söz konusu bölümü seçen öğrencilerden sınavda 20-60 bin arasında yer alanlar net asgari ücretin yüzde 70'i, 60-100 bin arasındakiler ise net asgari ücretin yüzde 50'si tutarında karşılıksız burs alabilecekler ve iş garantisinden faydalanabilecekler.