Erdoğan: 'Oy hırsızlığı tam bir felakettir'

Erdoğan: 'Oy hırsızlığı tam bir felakettir'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı bir iftar programında konuştu, İstanbul seçimlerini ele alarak değerlendirmede bulundu. Erdoğan'Her hırsızlık kötüdür, ama oy hırsızlığı milli irade hırsızlığı tam bir felakettir.'dedi.

23 Haziran seçimlerine ilişkin konuşan  Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yüksek Seçim Kurulu İstanbul Büyükşehir Belediye seçiminin 23 Haziran'da yenilenmesine karar verdi. Bu kararın verilmesinin gerisinde 31 Mart seçimlerinde yaşanan belgeleriyle ispatlanan kanunsuzluklar, organize usulsüzlükler, hırsızlıklar, yolsuzluklar vardır.''dedi.

'OY HIRSIZLIĞI TAM BİR FELAKETTİR'

Erdoğan,'' Her hırsızlık kötüdür, ama oy hırsızlığı milli irade hırsızlığı tam bir felakettir. Bireysel hırsızlıktı bir kişinin malını çalarsınız, milli irade hırsızlığında bütün milletin hakkını çalışmış olursunuz. Biz bu süreçte attığımız adımlarla milletimizin hakkını hukukunu iradesini korumak için mücadele ettik.

Yüksek Seçim Kurulu yenilenmesi kararını isabetli buluyorum. Seçim tarihine kadar yaklaşık 4 hafta var. Bu sürecin gerekçelerini İstanbul halkına çok iyi anlatmamız gerekiyor. YSK gerekçeli kararında bütün bilgiler tartışmalar, belgeler, değerlendirmeler yer alıyor” şeklinde konuştu.