Samsunlu işverenlerden 3 kişiyi istihdam etmelerini istedi

Samsunlu işverenlerden 3 kişiyi istihdam etmelerini istedi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 'İŞKUR verilerine baktığımız zaman da son 17 yılda Samsun'da 119 bine yakın vatandaşımızı işe yerleştirdik' dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "2002'de İŞKUR'un tüm Türkiye'de işe yerleştirdiği kişi sayısı 24 bindi. 2018'e baktığımızda ise sadece Samsun'da 26 bin 155 vatandaşımızı istihdamla buluşturduğumuzu görüyoruz. Ülke genelinde 1 milyon 250 bin kişi de İŞKUR aracılığıyla işe yerleştirildi." dedi.

Bakan Selçuk, Samsun Ticaret ve Sanayi Odasının (STSO) ev sahipliğinde Şehit Ömer Halis Demir Konferans Salonu'nda düzenlenen İstihdam Seferberliği 2019 Yılı Bilgilendirme Toplantısı'na katıldı.

Buradaki konuşmasında ekonomideki başarının en büyük göstergelerinden birinin ihracat rakamı olduğunu dile getiren Selçuk, 2002'de 36 milyar dolar olan ihracatın, bugün 170 milyar dolara yükseldiğini söyledi.

Samsunlu işverenlerden seferberlik kapsamında verdikleri istihdam sözünü tutmalarını ve 20 binin üzerine çıkmalarını isteyen Selçuk şunları kaydetti.

"Söz konusu iyileşme sonrası geldiğimiz yer, son 15 senenin rekorudur. İşte attığımız bu adımların da katkısıyla, gerçekleşen ekonomik büyümenin beraberinde iş gücü piyasamız da gelişti. Kadınından, gencine daha fazla vatandaşımız iş imkanına kavuştu. Başta Avrupa Birliği olmak üzere dünyadaki birçok ülke küresel krizin yıkıcı etkileri ile istihdam kayıpları yaşarken, ülkemiz, yaklaşık 8,5 milyon kişiye ilave istihdam sağlayarak AB ülkeleri arasında ilk sırada yer aldı. 2002'de İŞKUR'un tüm Türkiye'de işe yerleştirdiği kişi sayısı 24 bindi. 2018'e baktığımızda ise sadece Samsun'da 26 bin 155 vatandaşımızı istihdamla buluşturduğumuzu görüyoruz. Ülke genelinde 1 milyon 250 bin kişi de İŞKUR aracılığıyla işe yerleştirildi. İstihdam seferberliğimiz kapsamında teşvik ve desteklerimizi işverenlerimize anlattık. Bakanlık olarak, bu kısa zamanda Türkiye genelinde yaklaşık 400 etkinlik düzenledik."

Mustafa Bilik