Albayrak'tan bütçe-ekonomi açıklaması

Albayrak'tan bütçe-ekonomi açıklaması

Albayrak, 'Paramız da Hazinemizde her türlü imkanlarımız da var. Bütçemiz de ekonomimiz de sağlam.' dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak,  Dernekpazarı Gençlik Merkezi ve Sosyal Yaşam Alanı açılış töreninde yaptığı konuşmada, birilerinin, "Cumhur İttifakı'na oy vermeyenlere terörist diyorsunuz?" dediğini belirterek, "Cumhur İttifakı'na oy vermeyen teröristtir sözü çok yanlış, kim diyorsa yanlış diyor, öyle bir laf yok. Cumhur İttifakı'na oy vermeyen terörist değildir, sakın ha böyle bir şey yok. Şunun altını çizmemiz lazım; şu resmi görüp, görmeyenlere göstermemiz lazım." diye konuştu.

ETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye'de yaşananlara değinen Albayrak, "Ağustos ayında Yenikapı mitingi oldu, bütün Türkiye o meydanda hangi siyasi görüşten olursa olsun toplandı. Niye toplandı? Çünkü bu ülkeyi yıkmak isteyen terör örgütleri darbe girişiminde bulundu. Gerek Sayın Cumhurbaşkanımız, gerek Sayın Devlet Bahçeli Cumhur İttifakı noktasında çok dik bir duruş sergiledi. Mevzubahis ülkenin bekası, öyle mi? O zaman biz kol kola yürümek zorundayız. Yerli, milli duruşla bunu ortaya koymak zorundayız. 31 Mart'a giderken, Allah'ın izniyle bir kez daha yerli ve milli duruşla Türkiye, büyük ve güçlü Türkiye yolculuğuna emin adımlarla ilerliyor. Siyasi, güvenlik ve ekonomik olarak Türkiye her geçen yıl çok daha emin adımlarla yoluna devam ediyor."dedi.

BÜTÇEMİZ DE EKONOMİMİZ DE SAĞLAM

Türkiye'nin yaşadığı terör ve ekonomik saldırıların her birinden daha güçlü, daha emin adımlarla yoluna devam ettiğini belirten Albayrak,  "Bundan en ufak bir şüpheniz olmasın. Hazine'den arkadaşlarla konuşuyorum, 1 milyar dolar yurt dışı finansman ihale gerçekleştirdik. Bir ay öncekinden çok daha uygun maliyetle kapattık. Paramız da Hazinemizde her türlü imkanlarımız da var.  Bütçemiz de ekonomimiz de sağlam. Allah'ın izniyle Cumhurbaşkanımız bu ülkenin başında olduğu sürece, bu millet, bu ülke birlik ve beraberlik içerisinde bu dik duruşu sergilediği sürece, ülkemizi hiçbir şekilde bölemeyecekler. En ufak bir endişeniz olmasın, Allah'ın izniyle hepsinin de üstesinden geleceğiz, hiç merak etmeyin." değerlendirmesinde bulundu.