'Diz çökmeyeceğiz'

'Diz çökmeyeceğiz'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Antalya'da mitinge katıldı.

Mitingde bir konuşma yapan  Kılıçdaroğlu, "Mücadelemiz demokrasi, ekmek ve onur mücadelesidir. Her evde huzur ve bereket olsun."

Türkiye'nin sahibi olduğu insan potansiyelinden söz eden  Kemal Kılıçdaroğlu, "Eğer milli Kurtuluş Savaşı'nı hep birlikte verdiysek, ayrım yapmadan hep birlikte bayrağımız, vatanımız için mücadele ettiysek, şimdi demokrasi anlamında aynı mücadele içindeyiz. Hiç kimsenin önünde diz çökmeyeceğiz, baskılara 'evet' demeyeceğiz. Herkes şunu bilmeli,  CHP'nin İYİ Parti'nin ve Saadet Partisi'nin eğer belediye başkan adayları çoğunlukta kazanırsa ve Türkiye geneline iyi bir çıtaya ulaşılırsa bütün dünyada, 'İktidarın bütün baskılarına rağmen Türkiye'de halk demokrasiyi tercih etti, demokrasiden yana oy kullandı' diyecekler. Her şeyimizin olduğu cennet ülkemizi neden cehenneme döndürdüler, neden kavga ediyoruz? Hangi gerekçeyle bizlere her türlü iftirayı atıyor. Çünkü başka söyleyecek lafı yok. Ekonomi batmış. 'Çiftçinin, esnafın, sanayicinin durumu iyi' diyemiyorlar. Ama herkesi suçlamaya başladılar. 'Şu terörist' 'bu terörist' diyerek. İşgal ettiğin koltuk cumhurbaşkanı koltuğu, sen oradan temiz ve güzel mesajlar vereceksin. İnsanların onuruyla oynamayacaksın. Milleti kavga ettirirse koltukla ömür boyu oturacağını sanıyor. Hepimiz faniyiz arkadaş, bir hoş seda kalması gerekiyor. Bunu unutmuşlar. Dinden imandan bahsediyorlar ama bunları bilmiyorlar."

Sadece son bir yılda işsiz kalanların sayısının 1 milyon 11 bin olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, bunun bir milyon haneye ekmeğin girmemesi, bir milyon haneden bir babanın okula giden çocuğuna harçlık verememesi, bir milyon evde akşam tencerenin kaynamaması ve bir milyon annenin çocuğunu aç yatırması anlamına geldiğini vurguladı.