Trafiğe kapatılması esnafa değil Suriyelilere yaradı

Trafiğe kapatılması esnafa değil Suriyelilere yaradı

Çiftlik (İstiklal) Caddesi'nin 2014 yılında yeniden planlanarak Cadde AVM konseptinde trafiğe kapatılmasının ardından gelinen noktada esnaflar kan ağlar vaziyete geldi.


İlk kazmanın 1 Nisan 2014 tarihinde vurulduğu ‘Çiftlik Cadde AVM’ projesinde gelinen noktadaÇiftlik caddesi esnafları, caddenin trafiğe kapatılması nedeniyle zor durumda kaldıklarını söyleyerek neredeyse kepenk kapatma noktasında olduklarını belirttiler. Caddenin trafiğe kapatılmasından dolayı bin pişman olduklarını dile getiren esnaflar evlerine zor ekmek götürdüklerini kaydettiler.
Esnafa göre Çiftlik Caddesi’nin bu şekli sadece Suriyelilere yaradı. Çünkü caddede en çok vakit geçirenler Suriyeliler.
Çiftlik Caddesini Koruma ve Güzelleştirme Derneği BaşkanıCihat Karahan; “ Çiftlik Caddesi artık Suriyelilerin ve avarelerin daha çok gezindiği ticaret üzerine hiçbir faaliyetin kalmadığı bir yere dönüştü. Samsun'un En gözde caddeleri arasında yerini almayı başaran ancak araç trafiğine kapandıktan sonra can çekişmeye başlayan çiftlik caddesi esnaf artık ölü durumda. Bizler de esnaf olarak caddemizin yeniden araç trafiğine açılmasını istiyoruz. Bununla ilgili pankartlarımızı hazırladık ve camlarımıza asacağız” dedi.
Karahan, belediye başkan adaylarının da kendilerine bu konuda destek sözü verdiklerini kaydederek” Adaylarımız seçim vaatleri arasında caddemizin yeniden trafiğe açılacağı konusunu belirttiler. Verilen sözlere güvenimiz tamdır. Caddemizin yeniden trafiğe açılacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Mustafa BİLİK