'Fırsat Transferleri Yaptık'

'Fırsat Transferleri Yaptık'

Başkan İsmail Uyanık, sezon başında alamadıkları bazı oyuncuları devre arasında kadrolarını kattıklarını söyledi. Uyanık, ' Açıkçası bazı transferler bizim için fırsat transferleri oldu' dedi.

Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık,  ligin ilk yarısında alınan 2 yenilgi ve 4 beraberliğin Samsunspor için fazla kayıp olduğunu ancak yeni kurulan ve 17 yeni oyuncuyu kadrosuna katan bir takım için çok ta kötü olmadığını söyledi.

Uyanık, “ Sezon başında yepyeni bir takım kurduk. Buna rağmen alınan sonuçlar çok ta kötü değil. İlk yarıda eksiklerimizi gördük ve teknik kadronun isteği üzerine 7 tane daha yeni ismi kadromuza kattık. Bu transferlerin bir kısmı fırsat transferleri yani sezon başında alamadıklarımız. Artık eksik bölgelerimizi de tamamladık. İkinci yarıda bambaşka bir  Samsunspor olacak” dedi.

Başkan İsmail Uyanık, kadro mühendisliği olarak ta iyi bir yolda olduklarını söyledi. Uyanık, kadromuza Abdülkadir, Yılmaz ve Aytaç gibi tecrübeli oyuncuların yanı sıra Bünyamin, Onur, Nurullah gibi genç ve istikbal vaat eden yetenekleri de kattık. Hem kısa vadeli hedeflere bizi götürecek isimleri aldık hem de uzun vadede hem bizim takımımıza hem de Türk futboluna hizmet verecek isimler var. Bu isimlerle büyük Samsunspor hedefine ulaşır” diye konuştu.

Atatürklü armaya ve çubuklu formaya yakışır bir takım olacaklarını belirten Başkan Uyanık şunları söyledi: Bir taraftan takımımızı hak ettiği süper lige çıkarmak için çalışırken diğer yandan da Türk futboluna eskisi gibi kaliteli isimler kazandırmayı hedefliyoruz. Bu kadar yabancının olduğu bir ligde Türk gençlerinin de daha çok şansı hak ettiğini düşünüyorum. Genk takımı ile altyapı birlikteliği yapıyoruz. Alt yapıya yeni tesisler kazandırmak için girişimlerimiz devam ediyor. Samsunspor hem sportif hedefleri olan hem de alt yapıdan yetenekli gençler yetiştiren bir takım olacağız.

İlhan Demircioğlu