AK Parti – MHP Anlaştı mı?

AK Parti – MHP Anlaştı mı?

Yerel seçimler öncesinde partilerin aday belirleme süreci devam ederken günler öncesinden büyükşehir belediye başkanını açıklayan AK Parti ile sadece resmi olarak Alaçam adayını açıklayan MHP derin bir sessizliğe gömüldü.

AK Parti eski bakan Mustafa Demir’i aday olarak açıkladı. İddiasını ortaya koydu. Mevcut başkan zihni Şahin’e Samsun halkı inanılmaz destek verdi o da adeta kolay vazgeçilecek bir isim olmadığın gerçeğini ortaya koydu.

Peki,MHP ne yapıyor büyük şehirde derseniz.

Bir ara Samsun MilletvekiliErhan Usta’nın ismi gündeme geldi büyük heyecan getirdi ama Devlet Bahçeli milletvekilinden aday yapmayacağım dedi bu ismin önünü kapattı.

Bu kez AK Parti’nin aday göstermediği Zihni Şahin ismi gündeme geldi bu kez de ittifakımız olan partiden kesinlikle transfer olmayacak dedi bu simin de önünü kapattı.

O zaman akıllara şu geliyor Devlet Bahçeli direk söylemese de her zamanki nezaketiyle Samsun büyükşehir belediye başkanlığını AK Parti’ye mi bıraktı?.

Peki diyelim ki öyle.

Samsun gibi kurtuluş şehri hiçbir karşılık olmadan feda edilebilir mi? Bana göre hayır.

Şu ara AK Parti’nin de yalanlamadığı ilçeler bazında da ittifak konuşuluyor. Hatta MHP’nin Samsun’da halen MHP’li olan Asarcık’ın dışında İlkadım, Kavak ve Alaçam ilçelerini istediği de söyleniyor.

Anket sonuçlarını da masaya yatıran partiler bu ilçeler ya da bunların yenilerini değerlendirip ittifak boyutunu ilçelere taşır mı, taşır neden olmasın.