Uçağı Kendi Çabalarıyla Uçuşa Hazır Hale Getirdi

Uçağı Kendi Çabalarıyla Uçuşa Hazır Hale Getirdi

72 yaşındaki Aytekin Turgut, terasında onardığı Piper PA tipi uçakla çocukluğundaki uçma hayalini gerçekleştiriyor.

Samsun'da İlkadım ilçesinde yaşayan Aytekin Turgut Türk Hava Kurumundan (THK) satın alıp terasında onardığı 1950 model uçakla çocukluğunun uçma hayalini gerçekleştiriyor.


1989 yılında yıl THK'nin hurdaya ayırdığı 1950 model Piper PA tipi uçağı satın alan Turgut, binanın terasında yaklaşık 8 ay süren çalışma sonucu uçağı orijinaline uygun şekilde onarıp birleştirdi.


Çalışır duruma getirdiği uçağı vinç yardımıyla terastan indiren Aytekin Turgut, uçağı Samsun eski havalimanına götürdü. Sonraki yıllarda uçağını Samsun Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu pistine aktaran Turgut, o günden bu yana fırsat buldukça uçağıyla gökyüzünde süzülmeyi sürdürüyor.


Turgut, "Çocukluğumdan beri en büyük hayalim pilot olmaktı. Uçmayı çok seviyorum. Diş hekimi olduktan sonra boş zamanlarımı hayalim olan uçma ile değerlendirmek istedim." dedi.


Açıklamasında Aytekin Turgut, "Aldığımda uçak çok kötü durumdaydı. Her parçasını tek tek elden geçirdim. Bu sürede en büyük yardımı eşim ve çocuklarımdan gördüm. Onlarla birlikte çalıştık. Muayenede hastam olmadığı zamanlar koşarak eve gelip terasa çıkıp uçağı onarmaya çalışıyordum. Uçağın kanatlarının montajını havaalanında yaparak ilk uçuş denemesini yaptık. Başarılı olduktan sonra düzenli olarak uçmaya başladım. İlerleyen yaşıma rağmen neredeyse 30 yıldır uçuyorum. Uçmak beni dinç tutuyor. Son nefesime kadar sağlığım elverdiği sürece göklerde olacağım."dedi.