Samsunspor'a Teknik Adam Lazım

Samsunspor'a Teknik Adam Lazım

Samsunspor'un ligi açık ara şampiyon tamamlamasının dışındaki her sonuç başarısızlıktır.

Çünkü Samsunspor belki de tarihinde ilk kez para sıkıntısı yaşamadığı bir sezon geçiriyor.

Sezon başında 16 tane birbirinden kaliteli olduğu iddia edilerek yeni oyuncular takıma katıldı.

Furkan, Ercan, Erkam, Oğuz ve Enes gibi hatta neden gönderildiği halen açıklanmayan bu ligin ve bir üst ligin en iyi orta sahalarından biri olan Çağrı gibi elinde de kaliteli isimler vardı.

O zaman bu takım hala neden kadro kaliteli bakımından daha düşük seviyede olan iki takımın puan olarak altında en az 3 takım da bu takıma çok yakın?

Son Sarıyer maçına bakın. Detaylara girmeye gerek yok sağ kanat çıkıyor oyuna stoper alınıyor, saha topa tek hükmedebilecek teknik kapasiteye sahip oyuncunu çıkartıp ikinci forveti alıyorsun ve 10 kişilik takımdan gol yiyorsun ayağına kadar gelen 3 puanı reddediyorsun.

Bu hatalar şampiyonluğa oynayan bir takımda olmaz ve olmamalı. Şampiyonluğa oynayan bir takımın teknik adamı yaptığı oyuncu değişiklikleri ile puan alır puan vermez.

Samsunspor teknik adamı ile hiçbir maçı çeviremedi ama birçok maçta yaptığı değişiklikler ile puan kaybetti maçı riske attı.

Samsunspor kalan 13 haftada bir tane penaltı atamadı. Tüm suç hakemlerde mi?. Samsunspor’un forveti bir maçta rakip ceza sahasına kaç kere giriyor.

Geçen yılın gol kralının 13 haftada tek bir golü bile yok ve takımda oynadığı dakika sayısı yok denecek kadar az.

Kimse ara transferde Messi’yi, Neymar’ı beklemesin.

Bu takımda geçen yılın gol kralı oynayamıyor, İrfan Başaran gibi bir üst ligin bile en iyileri arasında olan oyuncu oynayamıyor, süper ligden alınan Muhammed Beşir oynayamıyor. Bu ligin en iyilerinden olan Okan Dernek ve Enes İslam oynatılmıyor.

Bu takım ara transferde bu isimlerden daha büyük isimler mi alacak?.

Mümkün değil.

Samsunspor’un ara transfere ihtilacı yok.

Samsunspor’un bu camianın ve çubuklu formanın büyüklüğünü iyi anlayacak ve elindeki kadronun kıymetini bilip o kadroyu iyi yönetecek bir teknik adama ihtiyacı var.

Şampiyonluk dışındaki hiçbir sonuç başarı olamaz.

İlhan Demircioğlu