Samsun'da Atatürk'ü Anma Töreni Düzenlendi

Samsun'da Atatürk'ü Anma Töreni Düzenlendi

10 Kasım dolayısıyla Anıtpark Atatürk Anıtı'nda anma töreni düzenlendi.

Samsun’da, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 80. Yıl dönümünde anma törenleri düzenlendi. Tören anıta çelenk sunumu ile başladı. Saatler 09.05’i gösterdiğinde sirenler çaldı ve herkes saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşu esnasında yoldan geçen vatandaşlar durarak, saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Anıt Şeref Defterini imzalayan Vali Kaymak, Atatürk’ü rahmet ve şükranla andı.

Parklarda oturanlar ayağa kalktı, yolda yürüyenler durdu, trafik durdu ve Atatürk için 2 dakika saygı duruşunda bulunuldu.

Samsun Valisi Osman Kaymak,“Kurtuluş Mücadelesi'ni başlatmak üzere Samsun’a gelişinizin 100. yıl dönümünü kutlamaya hazırlandığımız bu dönemde hepimize düşen görev, ülkemizi dünyanın gelişmiş ülkelerin düzeyine çıkarmaktır. Bizler bugün barış içerisinde bu güzel ülkede yaşayabiliyorsak, kadını ve erkeği ile omuz omuza dayanışma içerisinde çağdaş dünyada varlığımızı sürdürebiliyorsak, bilimde, sanatta, sporda dünya çapında başarılar elde edebiliyorsak tüm bu güzel duyguları size ve sizinle birlikte canları pahasına bu ülkeyi kuran kahramanlara borçluyuz. Bu vesileyle şahsınız ve silah arkadaşlarınızla birlikte vatan topraklarını kanlarıyla yoğuran tüm şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.