Evren Tibukoğlu

BOKSUN ÇOCUKLAR İÇİN FAYDALARI

Evren Tibukoğlu

Boks, şiddet içeren vahşi bir spor mu yoksa hem bilişsel hem de fiziksel gelişimi destekleyen bir disiplin mi? Öncelikle bu ikilemin galibinin boks olduğunu, boksun sunduğu faydalar sayesinde hem çocukların hem de yetişkinlerin fiziksel ve zihinsel olarak daha sağlıklı hale gelebileceğini söylemek istiyoruz.

 

Günümüzde çocuklar giderek daha hareketsiz bir hayat yaşıyorlar, bilgisayar ya da cep telefonu ekranı karşısında saatler harcıyorlar. Kentleşmenin yoğunlaşması ve eski oyun kültürünün yavaş yavaş silinmesi ile çocuklar giderek daha sağlıksız yaşamaya alışıyorlar. Dünyaca kabul görmüş kurallar çerçevesinde, güvenlik önceliğinde, uzman spor hocalarının gözetiminde verilen boks eğitimlerinin çocuklara faydaları nedir, gelin inceleyelim.

 

Boks Çocukların Konsantrasyonunun Güçlendirir


Boks eğitimleri ve antrenmanları yoğun bir konsantrasyon gerektirir. Konsantrasyon kaybı zaman içerisinde yenilgi ile sonuçlanacağı için çocuklar zorlu zamanlarda dikkatlerini toplamayı öğrenirler. Böylece boks sayesinde edindikleri bu yeni yeti onların akademik başarılarını da destekler.

 

Boks Çocukların Özgüvenini Artırır


Boks sporu sağlıklı yaşam, konsantrasyon artışı, spor yapma alışkanlığının kazanılması gibi türlü faydalar sunarken aynı zamanda çocuklara kendilerini korumayı öğretir. Bu spor için emek veren, antrenman yapan ve kendini savunur hale gelen çocukların özgüvenleri artar


Boks Çocuklara Disiplini Öğretir


Boks sporunun çocuklara sunduğu en büyük avantajlardan biri de disiplinli olmayı öğrenmelerini sağlamaktır. Bu spor zihinsel ve fiziksel anlamda güçlü olmayı gerektirir. Zorlukların üstesinden gelmeye boks sayesinde alışan çocukların karakterleri sağlamlaşır, karşılarındaki kişilere saygı duymayı öğrenmeleri kolaylaşır.