Sercan Bayram

SONUNDA LİDER

Sercan Bayram

Bu anı çok uzun süredir bekliyorduk. Psikolojik olarak hep geride olmanın verdiği gerginlik ve yaşanan idari sıkıntılar taraftar arasında da oldukça fazla moral bozukluğuna neden oluyordu. Ancak yine de Manisa FK ile puan farkını ikiye indirmenin vermiş olduğu rahatlıkla devre arasına girebilmiştik. Bu bizi hırslandırdı elbette. Yapılacak takviyelerle 2. Devreye daha güçlü girip liderliği alabilecek gücü yeniden kendimizde hissettik.

 

Manisa FK’nın son haftalara kadar olan üstün performansı, bizden daha diri ve koordine bir takım görüntüsü vermesi bizim açımızdan pek iyi bir görüntü değildi elbette. Devre arasında yapmış oldukları Sertaç Çam transferi ise şampiyonluğu en az bizim kadar istediklerinin bir kanıtı. Ancak İsmail Ertekin’in geçen sene Sakaryaspor ile yaşamış olduğu irtifa kaybının bir benzerini Manisa FK ile yaşamayacağının da bir garantisi yok. Çünkü ensesinde Samsunspor gibi bir büyüğün nefesini hissetmek kim olursa olsun her takımı tedirgin eder.

 

Gümüşhane maçını kazanan takımımızı bir değerlendirmeye ilk devre takımın en iyi oyuncularından olan Yalçın’dan başlamak istiyorum. Sakatlığının nüksettiğini ve yeniden ameliyat olacağını öğrendik. Yani bir süre daha olmaması bizim için büyük bir handikap. Ancak yeni transferimiz Recep Burak Yılmaz’ın ve Erkam’ın etkili oyunu bizi bu süreçte idare edecektir. Ertuğrul hoca yine de bir stoper transferi istediğini belirtmişti. Kesinlikle iyi bir stoper daha bizi sezon sonuna kadar sağlam bir şekilde götürür. Sağ bekte Caner naza değmesin hem kaptanlığı, hem de iyi oyunuyla harikulade bir performans gösteriyor. Ancak aynı şeyi Gökhan Meral için söylemek güç. Yaptığı müdahale hatalarıyla başımızı bazen belaya sokmuştu bu sebeple.

 

Orta saha Ferhat’ın mücadelesini ve Kubilay’ın takım oyununu daha çok benimsemesi bizleri mutlu etti. Bu konuda Ertuğrul hocanın takım üstündeki etkisini es geçmemek gerek. Futbolcular uzun zamandan beri bir otoriteyi başlarında görüyorlar. Ertuğrul Sağlam futbolcuların isteseler de yiyemeyecekleri kadar büyük bir isim çünkü. Gökhan Alsan’ı ise attığı iki güzel gol için tebrik ediyoruz, ama yine de kendinden beklenen oyunu ortaya koymadığını görüyoruz. Diğer maçlarda daha iyi olması gerekiyor. Çünkü Ertuğrul hocanın bir diğer transfer isteği de orta sahadan. O da bu eksikleri elbette gördü ve bu yönde karar kıldı. Kanatlara gelecek olursak Ne Guido, ne de yeni transferimiz İbrahim Halil yeterli görünmüyor. Hoca bir de kanat transferi istediğini belirtmişti. Keşke Sertaç Çam’ı Manisa FK yerine biz düşünseydik.

 

Forvete gelecek olursak Ne Bahattin ne de Atabey etkili olamadılar bugün. Ancak bazı maçlarda bu tarz form düşüklükleri olabilir. Umarız en kısa zamanda transferler gerçekleşir ve aldığımız liderliği bir daha bırakmadan şampiyonluk ipini göğüsleriz.