Mustafa BİLİK

Erdoğan'ın Samsun'a gelişi

Mustafa BİLİK

31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşen seçimlerde İlkadım İlçesi AK Parti’den Hakan Karaduman ve yönetiminin MHP’den de İl Başkanı Taner Tekin ve Milletvekili Erhan Usta’nın başını yakmıştı.


Hakan Karaduman ve ekibinin Cumhur İttifakı ruhuna aykırı cümleler sarfetmesi sebep olarak gösterilse de asıl nedenin İlkadım İlçesi’nde Erdoğan Tok’un aday olarak gösterilmesi halinde seçimin kaybedileceğini yüksek sesle dillendirmeleriydi.
Ki öyle de oldu.


Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda ki konuşmasında şayet bir yerde oy oranı düşmüşse, hele hele milletvekili ve belediye başkanı sayısı azalmışsa, hiçbir şey yok gibi hareket edemeyeceklerini vurgulayarak, bu tür yerlerde önce teşhisi doğru koyacaklarını, sonra da en ideal çözümü hayata geçireceklerini belirtti.


Samsun’da Atakum ve İlkadım gibi iki büyük ilçe kaybedildi. Bu iki ilçe Samsun’un can damarları. Dolayısı ile Erdoğan’ın dediği gibi bu ilçeler kaybedildikten sonra hiçbir şey yok gibi hareket edilemez.


Zaten Cumhurbaşkanı’nın Samsun’a gelecek olması bence sadece millet bahçesinin açılışı gibi konularla kalmayacaktır. Önümüzde AK Parti kongre süreci olduğunu da düşündüğümüzde taşlar kendiliğinden yerine oturuyor.


Öte yandan Türk siyaset gündemini uzun süredir kuracağı yeni parti ile meşgul eden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Ekonomi eski Bakanı Ali Babacan'ı Samsun’da destekleyen isimlerle görüşülecek mi sorusu da aklımda.


Neticede AK Parti'de 'eski' diye bir kavram olmadığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında; “Her AK Parti'li son nefesine kadar bu kutlu davanın mensubudur. Görevine devam edecek ve değişecek teşkilatlarımızla ilgili çalışmalarımızı belirli bir safhaya getirdik. Bu süreçte istifa ederek teşkilatlarının yeniden yapılandırılmasına katkıda bulunan kardeşlerime de teşekkür ediyorum. Yeni görev alan kardeşlerime de şimdiden muvaffakiyetler diliyorum. İnşallah bu süreci tam bir dayanışma içinde, kardeşlik hukukunu gözeterek başarıyla yürüteceğiz' Cümlelerini sarf etti.
Dolayısı ile ben genişletilmiş il başkanları toplantısından Samsun’la ilgili bir çok noktayı bağdaştırdım. Erdoğan’ın Samsun’a gelişi ile bu sürecin birçok gelişmeye gebe olacağını düşünüyorum. Bekleyip göreceğiz.