Sercan Bayram

'Zorlu Hafta'

Sercan Bayram

Efsane Başkan İsmail Uyanık’ın bıraktığını açıkladığı basın toplantısından itibaren şehirde, özellikle de Samsunsporlu taraftarlarda ciddi bir karamsarlık durumu ortaya çıktı. İsmail Uyanık’ın taraftarların gönlündeki yıkılmaz yeri, yıllar sonra gelmiş olmasının verdiği sonsuz mutluluk, Samsunspor’un bugün bir Gaziantepspor, Mersin İdman Yurdu gibi olacakken ipten alınmış olmasının verdiği neşe bir anda kaybolacakmış gibi görüldü. Başkanın yaptığı açıklamalara bakılırsa kulüp idaresi aşamasındaki sıkıntılar durumu bu çıkılmaz noktaya getirdi. Tabi içeride yaşananları sadece duyumlardan ibaret biliyoruz. İrfan hocanın neden istifa ettiği bile henüz muallak.

 

Yüksel Yıldırım bilindiği gibi twitter üzerinden sürekli taraftarla yazışıyor. Bir yazısında kulüp içinde yaşanan her şeyi bir televizyon programında dile getireceğini söyledi. Bu şekilde belki biraz daha bilgi sahibi oluruz diye düşünüyorum. Ancak İsmail Başkan'ın bırakma sebebini Yüksel Yıldırım'ın yaptığı açıklamalara bağladığı bir ortamda nasıl şeyler konuşulur gerçekten merak ediyoruz.

 

Bir diğer mesele Ertuğrul Sağlam konusu. Ertuğrul hocanın çift başlılık varken gelmek istemediği gibi dedikodular mevcut. İsmail Uyanık bıraktından sonra gelmesi ise bu ihtimali güçlendiriyor. Tabi Ertuğrul Sağlam'ın önce İsmail Uyanık'ın aradığı ve müsade istediği de söylenenler arasında.

 

Benim asıl değinmek istediğim nokta farklı. Bana kalırsa İrfan Buz'un istifasından sonra herhangi bir hocayla anlaşmak yerine, devre arasına kadar Yücel Uyar ile gitmek gibi bir fikir oluştu yönetimde. Ancak Hacettepe maçında Yücel Uyar'a gösterilen tepki sonrası hoca arayışlarına yeniden başlanıldı diye düşünüyorum. Artık olan oldu. Taraftarın büyük bir kısmının kafasında soru işaretleri olsa da, bizlere düşen 'umarım Samsunspor'umuz için hayırlısı olmuştur' demek.

 

Tabi böyle bir haftanın sonunda Hekimoğlu Trabzon deplasmanına çıkmak kolay olmayacak diye bir düşünce hakimdi. Maçtan birkaç gün önce ise Ertuğrul Sağlam'ın 5 yıllık sözleşme imzaladığının duyurulması önemli bir gelişme oldu. Normalde ne olursa olsun Ertuğrul Sağlam Türkiye’de hangi takıma giderse gitsin konuşulacak bir isimdir. Ama son yaşananlardan sonra ona da oldukça fazla serzenişte bulunuldu. Hekimoğlu Trabzon maçını tribünden takip eden Ertuğrul hoca, takıma dair daha önceki izlenimleriyle beraber bir bilgi havuzu oluşturabilmiştir belki.

 

Bunun dışında ise böylesine bir deplasmandan 5-0 gibi bir sonuçla dönmeyi kimse beklemiyordu sanırım. Gol pozisyonu vermeme alışkanlığımız da bazı istisnalar harici devam ediyor. Kalecimiz Nurlullah nazar değmesin (!) çok sağlam. Geri dörtlüde farklı olarak sağ bekte Samet'i gördük. Kendi mevkisi olmasa da ortalama bir görüntü verdi. Ancak orta sahadaki Gökhan Alsan ısrarını anlamış değilim. Atabey ve Bahattin iletişimi oldukça iyiydi. Bahattin kendisini oyuna verdiği zaman çok faydalı oluyor. Umarım bu şekilde devam eder.