Mustafa BİLİK

Bu bir toplum için utanç vesilesidir

Mustafa BİLİK

Türk toplumu ne ara bu hale geldi inanın ben anlayamadım. Anlayan varsa da beri gelsin. Hepimiz öfkeliyiz hepimiz sinirleniyoruz ancak bu çocuk katilleri, çocuk tecavüzcüleri de bizim içimizden çıkıyor. Dışarıdan gelen insanlar değil. En başta yakın akrabalarımız, komşularımız, mahallemizin adamı, ilçemizden biri. Yada Ecrin Kurnaz olayında olduğu gibi şehrimizden birisi. Kısacası Türk toplumunun içinden birileri. Uzaydan yada başka dünyadan gelen insanlar değil.
Her toplumda yok mu? Var elbette. Kötü insanlar hep var oldu hep var olmaya da devam edecek. Ama biz yeterince önlem alabiliyor muyuz? Yada biz anne baba olarak önlem almaya gayret ediyoruz da caydırıcı yasal düzenlemeler ile devlet bir önlem alıyor mu?
Çocuklara cinsel istismarda bulunanların yüzde 70'i yakın akraba veya tanıdık. Yani çocuğunuza yabancılarla konuşmamasını öğütlemenizin hiçbir faydası yok.
Dünyada pedafoli hastalığının görüldüğü 40 yaş ve üzeri olan tacizcilerin yaş oranı Türkiye'de 15 ile 40 arasında. Bu ne demek biliyor musunuz? Hastaların değil de normal kişilerin daha çok cinsel istismarda bulunması demek.
Bu sapıkların yüzde 40'ı evli, yüzde 30'u ise lise veya üniversite mezunu. Bu sonuç da gösteriyor ki çocuğa cinsel istismarda bulunanların önemli bir kısmı evli, çocuk sahibi ve cinselliğe aç olmayan kişiler.
Sanıkların kurbanlarını daha çok anne babası boşanmış, ölmüş, fakir veya yetersiz eğitim düzeyi olan ailelerden seçtiği de bir başka çarpıcı gerçek. Tıpkı minik Ecrin olayında olduğu gibi. Ölen dayısının karısı ile evlenen bir üvey baba, Ağabeyinin karısını gelin alan bir babaanne. Bezini üvey amcasının değiştirdiği bir kız çocuğu.
Etrafı bu kadar tehlike ile sarılı anne baba öncelikle çocuğunu herkesten sakınacak. Özellikle anneye büyük rol düşmekte. Kendi öz çocuğuna cinsel istismarda bulunan baba müsveddelerinin sadece ortaya çıkanlarını yazsak sayfalar yetmez.
İstismar neden giderek artan bir sorun haline geldi? Sorusu benim aklımı uzun zamandır kurcalıyor. Hoş, baktığımda toplumumuzda manevi kutsiyetin yerini artık maddesel kutsiyetin aldığını görmemek için kör olmak lazım. Yani sadece çocuklarımıza karşı değil birbirimize karşı da çok doğru ve ahlaklı yaklaşımlar sergileyen bir toplum olmaktan uzaklaşıyoruz.
Ama bugün öncelikli olarak çocuklarımızın hayatı tehlikede ve konuyu dağıtmadan bu duruma yönelmek istiyorum.
Kültürel yapı, sosyal ve ekonomik durum, devlet politikaları, eğitimsizlik, kişilerin nasıl çocukluk geçirdiği, istismarcıya uygulanan cezaların caydırıcı olmaması ve daha bir sürü neden pedofiliyi günümüzün en büyük tehlikesi haline getiriyor.
Ben bir baba olarak artık tecavüz edilip öldürülen, yada sadece öldürülen çocukların haberlerini duymaktan bıktım.
Bugün ‘1 buçuk yaşındaki Ecrin Kurnaz’ın ölüm sebebi inşallah vahşi hayvanlardır da tecavüz falan edilmemiştir’ diyecek noktaya geldik. Bu bir toplum için utanç vesilesidir.
Burada yetkililere de büyük görevler düşmekte. Bu konuda ellerinde fırsat olup da bir adım atmayan kim varsa vebali büyüktür. Sizden çıkmazsa çoluk çocuğunuzdan çıkar. Bu konuda bugün önlem almazsanız yarın siz de ağlayanlardan olursunuz.
Bu dediğim aynı ile vakidir unutmayın.
Bu ülkede çocuk tecavüzcüleri mahkemede takım elbise giydikleri için, çocuk çığlık atmadığı veya rızası olduğu gerekçesi ile ceza indirimi alabiliyorsa bu ülkede kimse adaletten bahsedemez. Bana o adalet lazım değil. Eksik kalsın.
Bugün suçu sabit bir çocuk tecavüzcüsü hapis yatırılıp benim vergilerimden alınan gelirlerle ona hapishanede bir lokma ekmek veriliyorsa kendi adıma haram zıkkım olsun.
Devletimizi idare eden yöneticilerimiz, siyasilerimiz, bürokratlarımız ve yargı sisteminin değerli temsilcileri lütfen artık üzerinize düşeni yapın.
40 satır mı 40 katır mı? Onu bilemem. Asar mısınız? Hadım mı edersiniz? Sizin bileceğiniz konu.
Sadece bu işin kendi evlatlarınızın başına gelebileceğini düşünerek bir karar verin ve bu kararın uygulanması için ne gerekiyorsa biran önce hayata geçirin.
Bir ara Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ve Cumhurbaşkanımızın da gündeminde olan bu konu sanırım araya seçimlerin girmesi ile gündemdeki yerini kaybetti.
Ama bu konunun tekrar gündeme gelmesi ve bir neticeye bağlanması için lütfen yeni yavruların vahşice öldürülmesi beklenmesin.