Ankaraspor Neden Küme Düşürüldü?

Ankaraspor Neden Küme Düşürüldü?

Ankaraspor neden küme düşürüldü: Ankaraspor belli bir dönem boyunca Süper ligde mücadele etmiş ve hatta kurmuş olduğu kadro ile Avrupa kupalarına katılmıştır. Farklı nedenlerden ötürü takım küme de düşürülmüştür.

Şu an için ikinci ligde mücadele eden Ankaraspor takımının tarihi boyunca birden fazla olacak şekilde küme düşürüldüğünü görmekteyiz. Elbette bunun nedenleri en çok merak edilen konuların arasında bulunmasından dolayı ilgili yazımızda buna dair tüm detayları anında bulabilirsiniz.

Ankaraspor Takımının Ligden İlk İhracı

Son dakika spor haberleri kapsamında Ankaraspor takımının ilk olarak 2009 yılında ihraç edildiğini görmekteyiz. Buna göre PFDK tarafından yapılan açıklama sonrasında, bu ekibin aynı ligde mücadele eden Ankaragücü takımı ile olan ilişkileri masaya yatırılmıştır. İşte bunun sonrasında ortaya çıkan durumun rekabeti engelleyici olduğu ifade edilmiştir. Aynı zamanda dürüstlük algısına zarar vermesi daha farklı bir detaydır. Bunların ardından takım ligden ihraç edilmiştir. Bunun sonrasında Ankaraspor ekibi bir alt ligde mücadele etmeye başlamıştır.

Bu kararın alınmasının ardından Ankaraspor takımı tam 3 sene boyunca bir alt ligde yer almıştır. İşte bunun sonrasında takım yeniden üst lige çıkmaya hak kazanmış olmasından dolayı burada yer almıştır. 2014 yılında ise takımda çok büyük değişiklikler yaşanmıştır. Buna göre alınan bir karar ile ekibin adı değişmiştir. Osmanlıspor olarak tescil edilmesinin yanı sıra renkleri de sarı ve mor olmuştur. Takımın logosu da 3 hilalli olmasıyla dikkat çeker.

İkinci Küme Düşme

Ankaraspor neden küme düşürüldü: Ankaraspor takımının ikinci kez küme düşmesi ise 2014 ve 2015 sezonunda yaşanmıştır. Burada herhangi bir cezanın alınmadığının altını net olarak çizelim. Yani başarısız olmasından ötürü bir alt lige gitmiştir. O sene takımın onursal başkanı olan Melih Gökçek istifa etmiştir. Yeni Ankara Büyükşehir Belediyesi olan Mustafa Tuna ise bu takıma olan kaynak akışını durdurmuştur. Bunun ardından takım üst üste başarısız sonuçlar almasından ötürü alt lige düşmüştür.

Bunun yanı sıra 2020 ? 2021 yılında takımın bir kere daha kimlik değişimi yaşadığını hiçbir şekilde unutmamak lazım. Takımın adı yeniden Ankaraspor olmuştur. Logosu yenilenmiştir. Renkleri ise mavi beyaz olarak dikkat çeker. Şu an için başkent ekibinin ikinci ligde yer aldığını da ekleyelim.

Ankaraspor tarihi boyunca süper ligde 9 sezon boyunca kalmıştır. İlk dönem 2004 ve 2010 arası olmasının yanı sıra daha sonra ise 2015 ve 2018 arasında mücadele etmiştir. Birinci ligde ise 11 sezon kaldığının altını net olarak çizelim. takım 1 sezon üçüncü ligde mücadele etmiştir. Günümüzde ise halen yer aldığı ikinci ligde ise 3 sezon kaldığını unutmamak gerekiyor.

Ankaraspor Türkiye kupasında bir kere yarı bir kere de çeyrek finale çıkma başarısını göstermiştir. Bunun yanı sıra üçüncü ligde bir defa şampiyon olmuştur. Birinci ligdeki başarılarının arasında ise bir ikincilik ve bir de üçüncülük söz konusudur.

Ankaraspor Takımının Avrupa Tarihi Nasıldır?

Ankaraspor neden küme düşürüldü: Ankaraspor takımı tarihinde Avrupa kupalarında ilk defa 2005 yılında UEFA Intertoto organizasyonunda yer almıştır. MFK takımını deplasmanda tek golle geçerken kendi evinde ise bu ekipten tam 4 gol yiyerek elenmiştir.

2016 ? 2017 sezonunda ise takım büyük başarılar elde etmesinin yanı sıra bunun detaylarını şöyle sıralayalım;

  • Zimbru takımını ikinci ön eleme turunda toplamda 7 golle geçmesini bilmiştir.
  • Üçüncü eleme turunda ise Nömme takımını geride bırakmıştır.
  • Daha sonra play off turunda Midtjylland ekibini yenmiştir.
  • O dönem L grubunda mücadele eden başkent takımı buradan da çıkmasını başarmıştır.
  • Ancak ikinci turda karşı karşıya geldiği Yunanistan'ın Olimpiakos takımına yenilerek elenmiştir.

Takımın elde ettiği bu sonuçların sonrasında UEFAAnkaraspor avrupa ligi sıralamasında da kendisine yer bulmuştur. Şu an için 8000 puanla 142.sırada bulunduğunun altını çizelim.

Ankaraspor Takımının En Çok Forma Giyen Oyuncuları Kimlerdir?

Ankaraspor neden küme düşürüldü: Ankaraspor takımında birçok farklı ve önemli isim forma giymesinin yanı sıra bunların arasında bazılarının daha uzun bir süre boyunca görev aldığını unutmadan ekleyelim. Bunlar ise şöyledir;

  • Hürriyet Güçer takımın en bilinen isimlerinden birisi olmuştur. Tam 329 maça çıkmasının yanı sıra 1998 yılından 2010 senesine kadar görev almıştır.
  • Onun hemen arkasından ise 162 maçla Numan Çürüksu geliyor. 2014 yılında bu ismin takıma katılmış olduğunun altını net olarak çizelim. Buna göre oyuncunun takım tarihinde büyük bir öneminin bulunduğunu ifade etmek gerekiyor.
  • Ankaraspor denildiği zaman elbette Habip Anapal gibi bir ismi de unutmamak lazım. Çünkü tam 7 sene boyunca ve aynı zamanda toplamda 161 kere forma giyerek takımın tarihine geçmiş olan bir isimdir.
  • Bunun yanı sıra Muhammed Bayır ise 147 maça çıkmıştır.
  • Daha sonradan birçok büyük futbol takımına giderek forma giyen Özer Hurmacı ise 2006 ile 2018 yılları arasında burada top koşturmuştur. Bu anlamda 120 kere sahaya çıktığını da unutmadan ekleyelim.

Takımın 2023-2024 sezonu kadrosu ise en çok merak edilen konuların arasında bulunmasının yanı sıra bunların arasındafutbol oyuncuları Anıl Atağ, Umutcan Keleşcan, Adal Beran Bülbül, Recep Yemişci, Gökhan Kurumus, Ibrahim Sürgülü, Fatih Kizilkaya, Yunus Emre Metin, Cenk Dogan, Furkan Eliacik, Serkan Yavuz, Rasit Yöndem, Oğuzhan Yılmaz, Mahmut Bilir, Fahrettin Berk Yilmaz, Kaan Baysal, Olcay Şahan, Emre Can Örme, Burak Tarlabölen, Recep Taşbakır, Dogukan Inci, Batuhan Kırdaroğlu, Ramazan Eren Demir, Ali Riza Kilic, Can Ahmet Üstün, Berk Karadag, Hamza Gür, Yusuf Bugra Kosal, Serdar Deliktaş, Ömer Faruk Sezgin gibi isimlerin bulunduğunu görmekteyiz. Bayram Tosyal ise takımın hocasıdır.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER