Mahkeme, Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne yine 'DUR' dedi!

Mahkeme, Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne yine 'DUR' dedi!

Birçok projesine mahkeme kararları ile durdurulma kararı verilen Samsun Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde de aynı kararla yüzleşti. 2. İdare Mahkemesi'nin ardından 3. İdare Mahkemesi de Büyükşehir Belediyesi'ne 'DUR' dedi.

Yine Yürütmeyi Durdurma Kararı Çıktı

Samsun 2. İdare Mahkemesi'nin ardından Samsun 3. İdare Mahkemesi de Büyükşehir Belediyesi'nin Samsun Cumhuriyet Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi için yürütmeyi durdurma kararı verdi. Böylece Samsun'da yürüttüğü Kentsel Dönüşüm Projeleri'nin bir bölümüne mahkeme kararı ile yürütmeyi durdurulma kararı verilen Büyükşehir Belediyesi'nin BESTAŞ İş Hanı davası da aynı kararla sonuçlandı.

Gerekçe; telafisi imkansız zararlar doğurabileceği

Cumhuriyet Meydanı Kentsel Dönüşüm alanı içinde bulunan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılması planlanan BESTAŞ İş Hanı ile ilgili mal sahiplerinin açtığı dava sonuçlandı. Samsun 3. İdare Mahkemesi proje için yürütmeyi durdurma kararı verdi. Oy birliği ile sonuçlanan dava kararı ise şöyle: "Dava konusu işlemler neticesinde davacılara ait taşınmazın kullanım kararı değiştiğinden uygulanması halinde davası açısından telafisi güç ve imkansız zararlar doğurabileceği açıktır. Açıklanan nedenlerle hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemlerin uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğurabileceğinden 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 27. Maddesi uyarınca teminat almaksızın yürütmenin durdurulmasına, kararın tebliğini izleyen günden itibaren 7 güç içinde Samsun Bölge İdare Mahkemesi'ne itiraz yolu açık olmak üzere 24.11.2022 tarihinde oy birliği ile karar verildi."