Diş sorunları onu mucit yaptı. Öyle bir sakız üretti ki her derde deva oldu!

Diş sorunları onu mucit yaptı. Öyle bir sakız üretti ki her derde deva oldu!

Yaşadığı diş ve diş eti rahatsızlıklarına önerilen hiçbir tıbbi yöntemle çare bulamayan Samsunlu İşadamı misvak özünde bulduğu şifadan yola çıkarak misvak özlü sakız üretmeyi başardı.

Ağzındaki diş ve diş eti problemlerine çözüm arayan girişimci İşadamı Necati Dündar, misvak özünü üreterek altı günde bulduğu şifadan yola çıkarak misvak özlü sakız üretti.

Diş ve diş etlerindeki rahatsızlığın çarelerini ararken, günümüzün hiçbir tıbbi yönteminde bulamadığı şifayı misvak özünde keşfeden Samsunlu girişimci İşadamı Necati Dündar, laboratuvar ortamında toz haline getirdiği misvak özünü kullandıktan 6 gün sonra şifayı bulmasının ardından, misvak özünün faydalarını öğrenip bu faydayı sektöre dönüştürmeyi de başardı. Misvak özünden yola çıkan girişimci İşadamı Necati Dündar, dünyada eşi benzeri olmayan tamamen doğal yollarla sır gibi sakladığı yöntemle misvak özlü sakız üretmeyi başardı.

Onlarca deney yaptı!

Dünyada bir eşi daha olmayan misvak özlü sakızı tamamen doğal yöntemlerle yapan Samsun girişimci İşadamı Necati Dündar, hiçbir kimyasal kullanmadan misvak özlü sakız üretimini yaptığı sayısız deneyden sonra başarabildi.  

Laboratuvar deneyleri sonucunda elde ettiği misvak özünden bulduğu şifayı, bu özün ana maddesi olan misvağın faydalarını bütün insanlar için paylaşmak için arayışlara girdiğini belirten İşadamı Necati Dündar hikayesini şöyle anlattı: "18 yaşında dişlerimin çürümeye başlaması ve babamın protez kullanması beni çok etkiledi. Bir doktorun bana dişler gece çürür onlara iyi bak şeklindeki önerisi beni arayışlara itti. O günden sonra diş eti gerilemesi ve diş çürümesine karşı dünyayı gezerek neyin iye geleceğini aramaya başladım. Her gittiğim yerde bununla ilgili inceleme ve araştırmalar yaptım. Bütün araştırmalarımın sonucunda Peygamber Efendimizin misvak üzerine Hadis i Şeriflerinden yola çıkarak, bunda mutlaka bir nimet olacağı düşüncesi ile misvak özü üzerine çalışmalara başladım. Bu sayede misvağın özelliklerini daha iyi tanımaya başlayarak doğal antibiyotik olan misvağı öğüttüm, macun haline getirdim ve bu şekilde deneylere devam ettim."

Altı günde iyileşti, altı ay sonra ise dişleriyle fındık kırmaya başladı

Misvak özünden elde ettiği macunu bizzat kullanarak, diş ve damaklarındaki ağrıların 6 günde yok olduğunu keşfeden Necati Dündar, "Altı ay geçtikten sonra ise dişlerimle fındık kırmaya başladım" dedi.  

Misvak özünün kendisini sağlığına kavuşturması nedeniyle bu aşamadan sonra ağız sağlığı ve misvak üzerine bütün bilimsel yayınları ve bilgilere merak saldığını belirten Necati Dündar, "Bu amaçla, bütün bu bilgileri birleştirerek deneyler yapmaya başladım. Özellikle Endonezyalı bir bilim adamının da misvağın faydaları konusundaki yayınlarından çok etkilendim. Bu deneyleri yaparken aynı zamanda ağızın birçok hastalığın kaynağı olduğu bilgisi beni çok etkiledi. Böylece ağız sağlığının insan sağlığı için ne kadar önemli olduğu bilgisi üzerine odaklanarak bunun üzerine çalışmalara hız verdim. Endonezyalı bilim adamının misvağın ağızda oluşan bakterilere karşı etkisi, hastalıklara karşı koruduğu ve özellikle çürüme ve diş etlerini güçlendirdiği yönündeki açıklamaları üzerine, deneylerimiz sonucu bir çay tabağında merhem haline getirdiğimiz misvak özünü daha ileriye taşıyarak, tablet haline getirme fikrini elde ettik. Ayrıca pudra inceliğinde toz halinde üretimini sağlayarak dişlerin fırçalanmasında kullanılacak bir ürün haline getirdik. Deneylerimiz sonucunda tablet, misvak tozu ve misvak özünü elde etmeyi başardık" diye konuştu.

Misvak özlü sakızın patenti aldı

Tablet, misvak özü ve misvak tozu fikrini daha kullanılabilir hale getirmek için misvak özlü sakız üretmeye karar verdiklerini belirten Necati Dündar, "Sakız firmaları bugüne kadar kimyasallar kullanmadan misvak özü ile sakız üretimini gerçekleştirmeyi başaramadılar. Kimyasal kullanmadan sakız için gerekli olan misvağın ayrıştırılmasında kullanılacak olan alternatif ayrıştırma yöntemi olan su ile ayrıştırma için atmosfer ortamı ve bu ortamdaki basıncın dengelenmesi için öncelikle bir yöntem geliştirdik ve böylece su ile ayrıştırma yöntemini bulduk. Bu çalışmalarımızın sonucunda misvak özlü sakızı üretmeyi başardık ve patentini de aldık. 24 saatte 500 gram kadar bir misvak özü elde ediyoruz ve sakız mayısına bu özü homojen bir şekilde karıştıracak bir yöntemle her bir sakıza yüzde 5 oranında bir karışım gerçekleştiriyoruz. Ürünümüz doğal yollarla elde edildiğinden son derece sağlıklı ve güvenli bir üründür. Yakın bir zamanda iç dış pazarda satışını gerçekleştirmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Diş sorunları onu mucit yaptı. Öyle bir sakız üretti ki her derde deva oldu!