Memur Sen: 'Saldırı bütün eğitim camiasına yapılmıştır'

Memur Sen: 'Saldırı bütün eğitim camiasına yapılmıştır'

Memur Sen Samsun İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Samsun 1 Nolu Şube Başkanı Hamdi Yıldız, Çarşamba'da okulda öğretmen ve okul çalışanına gerçekleştirilen saldırının bütün eğitim camiasına yapılmış bir saldırı olduğunu söyledi.

"Saldırıyı kınıyoruz"

Memur Sen Samsun İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Samsun 1 Nolu Şube Başkanı Hamdi Yıldız, Samsun'un Çarşamba İlçesi'ndeki Atatürk Ortaokulu'nda öğretmene yapılan saldırıyı kınadı. Atatürk Ortaokulu'nda öğretmen tarafından şiddete uğradığını iddia eden öğrencin yakınları tarafından linçe uğrayan öğretmen M.A.'ya sahip çıkan Hamdi Yıldız, "Çarşamba ilçemizde Murat öğretmenimize ve Avni beye gerçekleştirilen menfur saldırıyı kınıyor yaşanan hadiseyi bu iki eğitim çalışanı arkadaşımıza değil eğitim camiamıza yapılmış olarak değerlendiriyoruz" dedi.

"Güvenlik açığı bir an önce giderilmelidir"

Okullarda güvenlik açığı bulunduğunun altını önemle çizen Başkan Hamdi Yıldız, "Bu son olay bize okullarımızda bir güvenlik açığı olduğunu bir kez daha göstermiştir. Söz konusu bu olayla birlikte, okullarımızda güvenlik personelinin olması gerekliliği ile bir kez daha yüzleşiyoruz. Bakanlığımızın tüm okullara güvenlik personeli temini ile birlikte çıkartılmış olan meslek kanununun öğretmenlerimize eğitim çalışanlarına yönelik şiddet eylemlerinden vazgeçirecek, caydıracak yasal düzenleme bir an önce gerçekleştirilmelidir" diye konuştu.  

"24 Kasım Öğretmenler Günü'nün kutlandığı haftada yaşanmışı çok acıdır"

Bir öğretmene öğrencilerinin gözleri önünde saldırılmasının çok acı verici bir tablo olduğunu belirten Hamdi Yıldız, "Bu saldırı bu yönüyle de çok acı bir tablo yaratmıştır. Çarşamba özelinde yaşanan hadisede ise daha acısı öğretmenimize öğrencilerinin gözü önünde saldırılmasıdır. Çocuklarımızın anne babalarından sonra en fazla güvendiği öğretmenlerine bu muamele, onların psikolojilerine etkisi ve geleceğe etkisi ayrıca değerlendirilmesi gereken bir husustur. Son olması dileği ile Sayın Bakanın ve devlet erkanımızın 24 Kasım Öğretmenler Günü ertesi bu hadisenin öğretmenimizi güçlendirecek bir yasal koruma vesilesi olmasını temenni ediyor ve Murat öğretmenimiz ve Avni abimizin yanında olduğumuzu deklare ediyoruz" şeklinde konuştu.

SAMSUNSONHABER