Semt pazarları boş kaldı!

Semt pazarları boş kaldı!

Samsun'da birçok mahallede kurulan semt pazarları artan fiyatlardan dolayı boş kaldı. Samsun'un en lüks kesimlerinden biri olan Atakum'da kurulun semt pazarlarındaki müşteri yokluğu büyük dikkat çekiyor.

Artan hayat pahalılığın etkileri toplumsal yaşamın ve paylaşımın bulunduğu her alanda kendisini hissettiriyor. İnsanların alım gücünün zayıfladığının en önemli göstergelerinden birisi de mahalle aralarında kurulan semt pazarları oldu. Halkın büyük bir bölümünün taze sebze ve meyve alabilmek için tercih ettiği semt pazarlarındaki müşteri yokluğu büyük dikkat çekiyor.

Esnaf, etikete ürünün yarı fiyatını yazıyor!

Samsun'un en büyük semt pazarlarında ortaya çıkan tabloda olduğu gibi, vatandaşlar yüksek fiyatlardan dolayı alışveriş yapamazken, esnaf ise satış yapmak için çareyi, etikete tezgâhına koyduğu ürünün yarı fiyatını yazmakta arıyor. 40 yıllık pazarcı Süleyman Bayram, "Vatandaş fiyatlardan korkuyor artık. Yarı fiyatını yazarak müşteriyi tezgaha çekmek zorundayız" diye konuştu.

 "Sinek avlıyoruz"

Samsun'un Atakum İlçesi'nde kurulan en büyük semt pazarlarında da müşteri yokluğu pazarcı esnafını kara kara düşündürüyor. Yıllardır patates ve soğan satarak geçimini sürdüren Süleyman Bayram, "O kadar yıldır pazarcılık yapıyorum ama böyle bir şey görmedim. Pazarcı esnafı arkadaşlar da olmaza tamamen yalnız kalacağız pazarda. Müşteri eskisi gibi değil. Pazarda uzaktan gördüğümüz bir müşteri acaba kimin tezgahına giderecek diye merak içindeyiz. Bu kadar yaptığımız hazırlıklara, emeğe yazık. Zaten kış aylarında al-sat yapıyoruz. Müşterinin az olması bizi pazarcılıktan soğutuyor. Kazanamıyoruz ve başka bir yapacak işimiz de yok. Adeta sinek avlıyoruz" diye konuştu.  

Semt pazarları boş kaldı!