Samsun'da devlete arazisini bağışlayan vatandaşın hakkı ne olacak?

Samsun'da devlete arazisini bağışlayan vatandaşın hakkı ne olacak?

Samsun'un İlkadım İlçesi Derecik Mahallesi'nde bulunan Yeşilkent Aile Sağlığı Merkezi'nin bulunduğu arazi 2000 yılında bir hayırsever tarafından bağışlandı. Ancak bina şu anda Adli Tıp Kurumu'na dönüştürülmek isteniyor.

Samsun'un İlkadım İlçesi Derecik Mahallesi'nde bulunan Yeşilkent Aile Sağlığı Merkezi'nin bulunduğu arazi 2000 yılında bir hayırsever tarafından sağlık ocağı yapılması için bağışlandı. Ancak, 2007 de tamamlanıp hizmete giren bina alt katlarının su aldığı gerekçe gösterilerek Adli Tıp Kurumu'na tahsis edilmeye çalışılıyor.

Samsun'da devlete arazisini bağışlayan vatandaşın hakkı ne olacak?


ALT KATLARI SU ALDIĞI İÇİN AİLE HEKİMLİĞİ OLARAK KULLANILAMAYACAK BİNA ADLİ TIP KURUMUNA DÖNÜŞTÜRÜLECEK


Arsa bağışçısı hayırseverin kızının da aralarında bulunduğu Derecik Mahallesi sakinleri Halk Sağlığı Müdürü Hatice Öz'ü ziyaret ederek aile sağlığı merkezinin mahallede kalması için toplanan imzaları teslim ettiler.

Toplanan binden fazla imzaya ve imza atanlar arasında arsa bağışçısı hayırseverin varislerinin de olmasına rağmen söz konusu taşınmazın Samsun Adli Tıp Kurumu yapılması konusunda kararlı olduklarını dile getiren Öz şunları söyledi; "Bu bina sıkıntılı, alt katı su alıyor, üst katı kullanamıyoruz. Hekimlere düşen hasta sayısı fazla. Binayı aile hekimliği şeklinde verimli kullanamıyoruz. Derecik yapı ve nüfus itibarıyla biraz Atakum İlçesi'ne bağlı olan Balaç Mahallesi'ne doğru büyüdü. Bu nedenle de aile hekimliğini Balaç Mahallesi'ne alacağız"


YENİ AİLE HEKİMLİĞİ YAPILACAK SÖZÜ


Tarih vermese de Derecik Mahallesi'nde yeni bir aile hekimliği kazandırılacağını da kaydeden Öz; "Bu sayede hem daha fazla hekim hizmet verecek hem de hekim başına daha az sayıda hasta düşecek. Buradaki halkı mağdur etmeyeceğiz. Hayır severin yapmış olduğu arsa bağışı sağlık ocağı için olsa dahi konuyu hukukçularımız değerlendiriyor. Bu konuda bilgim yok" dedi.

Samsun'da devlete arazisini bağışlayan vatandaşın hakkı ne olacak?
RANT MI OLACAK?


Mahalle sakinlerinin bulunduğu heyette yer alan Çetin Akduman, Hacer Can ile Varis Emine Güler yaptıkları açıklamalarda söz konusu binanın adli tıp kurumu olmasını istemediklerini dile getirerek "Biz hayırseverin varisleri olarak hakkımızı helal etmeyeceğiz. Biz aile hekimliğimiz aynı yerinde olsun istiyoruz. Madem bu bina kötü durumda adli tıp kurumu neden ısrarla buraya yapılmaya çalışılıyor. Bina restore edildikten sonra adli tıp kurumu olacaksa devletimiz neden gereksiz bir harcamanın yükünü sırtlıyor? Burası yenilenecekse aile hekimliği olarak kalsın. Birileri buradaki yenilemem çalışmalarından rant mı elde edecek? Adli tıp kurumu zaten başka bir yere yapılacak. Bu geçici olarak kullanılacak bir bina. Geçici bir kullanım için hem aile hekimliğimizden olacağız. Hem de devletimiz yeniden yeniden bir tadilat yükünün altına sokulacak. Biz buna razı değiliz" dediler.

SAMSUN SON HABER