Ot Yemekleri Festivali 1 Haziran'da Başlıyor

Ot Yemekleri Festivali 1 Haziran'da Başlıyor

Samsun Turizmciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Genç, Samsunsonhaber.com'a yaptığı açıklamada 1 Haziran'da başlayacak Ot Yemekleri Festivali için son başvuru tarihinin yarın olduğunu belirtti.

Samsun Turizmciler Derneği tarafından uygulanan Sağlıklı Yaşam İçin Doğaya Dönüş Projesi kapsamında Samsun'da daha önceki yıllarda düzenlenen Ot Yemekleri Festivali  'yöresel lezzetleri tat- mutfağına kat' sloganı 1-5 Haziran 2022 tarihleri arasında Çobanlı İskelesinde yapılacak.

 

Konuyla ilgili Samsun Turizmciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Genç, Samsunsonhaber.com'a özel açıklamalarda bulundu.

 

SON BAŞVURU YARIN

 

Samsun Turizmciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Genç, "Doldurulan başvuru forumlarının derneğimize gönderilmesi gerekiyor. Başvuru süresi uzatıldı, son tarih 27 Mayıs Cuma günü. Normalde geçen hafta Cumartesi günü sondu ama uzatma kararı aldık. Bitki çayı demleme yarışması da düzenlenecek. Ona da katılmak için aynı yolu izleyebilirsiniz. " dedi.

 

Başkan Genç açıklamasını şu şekilde sürdürdü;

 

"Sağlıklı Yaşam İçin Doğaya Dönüş Projesi Samsun Turizmciler Derneği tarafından yürütülen 2. AB Projesidir.

 

Proje kapsamında; Samsun ilindeki Tıbbi Aromatik Bitki Üretimiyle ilgili envanter hazırlanmıştır. 60 potansiyel girişimci kadın seçilerek, güvenli gıda üretimi, hijyen ve fitoterapi, gibi konuları da içeren kapasite geliştirme eğitimleri gerçekleştirilmiştir. Kadınların yöresel üretimlerini daha iyi yapmaları, ürünlerini depolayabilmeleri ve sergileyebilmeleri için iki daireden oluşan işyeri kiralanmıştır. Ürünlerini internet üzerinde satabilecekleri sanal platform hazırlanmıştır.

 

Proje kapsamında yurt içi- yurt dışı çalışma ziyaretleri, yöresel lezzetler festivali, kırsal turizmle ilgili konferanslar organize edilecek, kadınları güçlendirecek ilave eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunulacaktır.

 

Yöresel Lezzetleri Tat-Mutfağına Kat

Projemizin önemli faaliyetlerinden birisi de festivaldir. Samsun'da geleneksel hale gelen ancak son 2 yıldır yapılmayan Ot Yemekleri Festivalini'Yöresel Lezzetleri Tat-Mutfağına Kat' mottosuyla düzenliyoruz. Festivale projemizde eğitim alan üretici kadınlar başta olmak üzere gıda üretimi yapan kadınlarımız katılabilirler. Proje kapsamında 50-70 stant planlamıştık. Ancak yoğun ilgi nedeniyle Samsun Büyükşehir Belediyesi, İlkadım, Atakum ve Canik Belediyelerimizin de desteği ile stant sayısını 200'e kadar çıkartabileceğiz.

 

Festivalimize stant ile katılmak isteyen üreten kadınlarımız derneğimiz web sitesinden başvuru formunu indirip, doldurup imzaladıktan sonra27 Mayıs 2022 tarihine kadar bir fotografla birlikte derneğimize teslim etmeleri gerekiyor. Web sitemiz:

Festival alanında Yarışmalar ve Şölenler düzenleniyor.

 

  • Ödüllü Yöresel Ot Yemekleri Yarışması
  • En Çok Çeşit Ot Toplama Etkinliği
  • Yöresel Ot Yemekleri Stantları
  • Doğada Resim Etkinliği
  • Bitki Çayı Demleme Yarışması
  • Oklavanı Al Gel Etkinliği
  • Müzik Etkinliği

 

Yarışmalara başvuru için derneğimizin web sitesi ziyaret edilebilir. Etkinliğimize tüm halkımız davetlidir.

 

 

 

Projemizi AB Başkanlığı destekliyor

 

Sağlıklı Yaşam İçin Doğaya Dönüş Projesi T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından Avrupa Birliği mali desteğiyle uygulanan Sivil Toplum Diyaloğu Programının altıncı dönemi kapsamında hibe desteği almıştır. Programın Sözleşme Makamı Merkezi Finans ve İhale Birimidir.

 

"Sivil Toplum Diyaloğu" Türkiye'deki ve AB'deki sivil toplum kuruluşlarını, bilgi ve tecrübe alışverişinde bulunmak ve kalıcı bir diyalog inşa etmek için ortak konular etrafında bir araya getirmeyi hedefleyen bir hibe programdır. Sivil Toplum Diyaloğu, AB müktesebatı ile ilgili alanlarda Türkiye'deki ve AB'deki sivil toplum kuruluşları arasında geliştirilen iş birliği ve ortaklıklar vasıtasıyla AB normlarının ve iyi uygulama örneklerinin ülkemize kazandırılmasına vesile olmaktadır. "

 

SAMSUNSONHABER

 

Ot Yemekleri Festivali 1 Haziran'da Başlıyor

Ot Yemekleri Festivali 1 Haziran'da Başlıyor