Samsun'da şok iddia! Almanya'dan Samsun'a tatil için getirildi...

Samsun'da şok iddia! Almanya'dan Samsun'a tatil için getirildi...

İddiaya göre Alman vatandaşı yaşlı bir kadın, Almanya'da tanıştığı ve bakıcılığını yapan O.D.Ö. tarafından tatil için Samsun'a getirildi. Samsun'da tatil planları kuran yaşlı kadın iddiaya göre tek göz odada kilitli tutulurken yaklaşık 155 bin Euro parasını O.D.Ö.'ye kaptırdı.

Samsun'da yaşandığı öne sürülen olay akıllara durgunluk verdi. Almanya'da yaşayan 80 yaşındaki Rita Maria Hoppe isimli kadın, otobüste tanıştığı O.D.Ö. isimli şahısla arkadaş oldu. Kısa sürede arkadaşlık ilişkileri ilerlerken tek başına yaşayan Rita Maria Hoppe, O.D.Ö.'yi evlatlık edindi. Daha sonra iddiaya göre O.D.Ö., Rita Maria Hoppe tatil bahanesiyle Samsun'a getirerek tek göz odada mahsur tuttu. Yaşlı kadının, yaklaşık 155 bin Euro kaptırdığı öne sürüldü.

 

Samsun'da şok iddia! Almanya'dan Samsun'a tatil için getirildi...

 

SAMSUNSONHABER'E ÖZEL AÇIKLAMALAR

Konuyla ilgili Samsun Son Haber'e özel açıklamalarda bulunan Stajer Avukat ve Samsun Adliye ve Noter Yeminli Tercümeni Selin Şen, 17 Mayıs 2022 tarihinde Şehit Recep Tokur Polis Karakolundan arandığını söyledi. Şen, Türkçe bilmeyen 80 yaşındaki Rita Maria Hoppe isimli yaşlı kadının tercümanı olarak görevlendirildi.

"GÜNLERCE KİLİTLİ TUTULDU"

Şen yaptığı açıklamada, " Ben de kısa süre sonra karakola giderek tercümeye başlamadan önce hanımefendinin bilgilerini aldım. Alman vatandaşı Rita Maria Hoppe, kendisinin O.D.Ö. tarafından eve kapatıldığını söyledi ve Almanya'ya dönmek istediğini belirtti. 3 defa kilitli tutulduğu evden kaçmaya çalıştığını ancak başaramadığını son denemesinde ise açık unutulan kapıdan çıkarak apartmandaki vatandaşların yardımı ile polis ekiplerine teslim edildiğini tarafımıza söyledi" dedi.

 

Samsun'da şok iddia! Almanya'dan Samsun'a tatil için getirildi...

 

"SAMSUN'A TATİL BAHANESİYLE GETİRİLDİ"

Şen aynı zamanda, "Hoppe'nin iddiasına göre, Rita Maria Hoppe ve O.D.Ö. 6-7 yıl önce Almanya'da tanışmış. Bu tanışma daha sonra ilerleyerek arkadaşlığa dönüşüyor. Bu gelişmelerin ardından Rita bir yıl önce O.D.E.'yi evlatlık ediniyor. O.D.E. aynı zamanda resmi olarak Hoppe'nin bakıcısı olarak gözüküyor. Daha sonrasonda O.D.Ö., Rita Maria Hoppe'yi Almanya'dan tatil için Samsun'a getiriyor. Hoppe'nin söylediğine göre tatil için geldiği Samsun'da bir odada kilitli tutulduğu ve kişisel bilgilerini içeren tüm belgelere, banka kartlarına, cep telefonuna el konuldu." diye öne sürdü.

Stajer Avukat Şen açıklamasını şu şekilde sürdürdü;

"Rita'nın 100 bin Euro'ya yakın birikmiş bir parası var. Bir de aylık bakıcı parasıyla birlikte emeklilik parası toplamda 155 bin Euro kaybı var. Olaydan kısa süre sonra Rita'nın Almanya'da yaşayan ailesi ile iletişime geçtik. Bu açıklamayı Rita Maria Hoppe ve Ailesinin isteği üzerine yapıyorum. Türk basınına yansımasını, Samsun halkının bunu bilmesini onlar istedi. O nedenle açıklıyorum. Aile mensupları yaşlı oldukları için Türkiye'ye gelemedi. Rita'yı bir gece misafir ettikten sonra Almanya'ya ailesinin yanına uğurladık. Almanya Konsolosluğu hanımefendiye sahip çıkmadı. Türkiye Cumhuriyeti ise ne yurda, ne yaşlı bakım evine yada sığınma merkezine kabul etmedi. Şuan konu soruşturma evresinde, dosya savcılığa yeni sevk edildi. Rita'nın kuzeninin eşi konunun Türk meydasında yer almasını istedi. Ben stajer avukat olarak böyle bir konuyu teklifinde dahi bulunmam. Sorunlarını çözdüğümüz insanların dosya içeriğini yada özel hayatını hiç bir şekilde anlatmayız. Bu haber ailenin talebidir."

SAMSUN SON HABER/ÖZEL HABER