Samsun'a ve 19 Mayıs'a Yakışmadı?

Samsun'a ve 19 Mayıs'a Yakışmadı?

Mustafa Bilik'in kaleminden... 'Samsun'a ve 19 Mayıs'a Yakışmadı?'

40 yıldır kamu yararına dernek olan Batı Trakya Türkleri Derneği tarafından devlet himayesinde yapılan etkinlik ciddiyetini kaybediyor, sulandırılıyor, ranta kurban ediliyor.

 

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 103. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Gümülcine Rodop Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği (ROBİS) üyeleri, Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evden aldığı toprağı 19 Mayıs'ta Samsun'a ulaştırmak üzere bisikletleriyle yola çıktı.

 

3 Mayıs tarihinde yola çıkan ROBİS üyeleri Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evden aldıkları toprağı 1350 kilometre pedal çevirerek Samsun'a ulaştıracak ve ve Samsun'da Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, Faik Öztrak ve bölge milletvekillerine teslim edilecek. Toprak, CHP Genel Merkezi'nde oluşturulan müzede de sergilenecek.

 

Ancak, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu (KARDEF) tarafından düzenlenen ikinci bir organizasyon kapsamında, 7 mayıs tarihinde ikinci bir toprak daha yola çıkartıldı.

 

Güzel duygularla başlatılan 19 Mayıs etkinliği kamplaşma ve bölünmeye dönüşen bir hal aldı. ROBİS ve KARDEF 40 yıldır tek toprak getirilen şehre bu sene 2 toprak getiriyor.

 

Aynı adamlar iki toprak niye getiriyor? Kaç Atatürk var? Bisikletçiler aynı kuruluş, projenin arka planında KARDEF. Aynı proje iki ayrı yere veriliyor, iki ayrı yerden para harcanıyor. Peki paralar kime gidiyor?


Atatürk işi bu kadar sulandırılır mı? Seneye 5 tane getirilse o ne olacak?