Samsun'a iki ayrı ata toprağı geliyor! Başkan Meriç yanıtladı

Samsun'a iki ayrı ata toprağı geliyor! Başkan Meriç yanıtladı

Samsun'a 19 Mayıs'ta iki ata toprağının getirildiğini ikisinin de KARDEF tarafından yola çıkarıldığını muhatapları da doğruladı. ROBİS'e bağlı iki ayrı grup tarafından Ata toprağı taşınmasının sebebinin de tamamen siyasi olduğu iddia edilmesinin ardından KARDEF Başkanı Salih Meriç, Samsunsonhaber.com'a özel açıklamalarda bulundu.

Samsun'da düzenlenecek 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine katılmak için Rodop Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği (ROBİS) üyesi 3 bisikletli geçtiğimiz günlerde yola çıktı. ROBİS üyeleri Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evden aldıkları toprağı 1350 kilometre pedal çevirerek Samsun'a ulaştıracak ve 19 Mayıs törenlerinde teslim edecekler. Toprak, CHP Genel Merkezi'nde oluşturulan müzede de sergilenecek.

 

2. BİSİKLET GRUBU DA YOLA ÇIKTI

3 Mayıs'ta Selanik'ten alınan toprağı Gümülcine'den yola çıkarak Samsun'a getirecek bu ekibin dışında bir gelişme daha oldu. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu (KARDEF) tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında, Atatürk'ün Selanik'teki evinden 7 Mayıs'ta alınan toprak, Rodop Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği (ROBİS) üyesi başka bir bisikletçi grubu tarafından da taşınmaya başladı.

 

SİYASİ OLDUĞU İDDİA EDİLMİŞTİ

ROBİS'e bağlı iki ayrı grup tarafından Ata toprağı taşınmasının sebebinin de tamamen siyasi olduğu iddia edilmişti.

 

 

SAMSUNSONHABER.COM'UN İDDİASI DOĞRU ÇIKTI

Samsun'a 19 Mayıs'ta iki ata toprağının getirildiğini ikisinin de Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu (KARDEF) tarafından yola çıkarıldığını muhatapları da doğruladı.

 

BAŞKAN MERİÇ İDDİALARI YANITLADI

Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu (KARDEF) Başkanı Salih Meriç, konuyla ilgili Samsunsonhaber.com'a özel açıklamalarda bulundu. Konunun siyasi zemine çekilmesinin yanlış olduğunu belirten Başkan Meriç şu ifadelere yer verdi;

 

"Bu organizasyonu 2019 yılında ilk yaptığımızda Trakya'daki diğer sporcularda yine Selanik'ten toprak aldılar. Onlarda aynı ROBİS gibi 8-10 kişi kendi başlarına getirdiler. Bizim konseptimizde her il bayrak yarışı gibi bunu kendisi yapıyor. Onlar kendi başlarına geldi bu durum 2019 yılında da olmuştu. Bu işin siyasete dökülmesi iddiası yanlış. Yani CHP ayrı toprak getiriyor AK Parti ayrı toprak getiriyor gibi bir durum yok. Zaten konunun AK Parti'yle ilgisi yok. Dediğimiz gibi biz 2020 yılında onaylanan bir proje doğrultusunda bunu yapmak zorunda olduğunuz çalışmadır. CHP'nin Balkan masası toplantılarınada Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu'da katıldı. Cemil beyle Batı Trakya'ya, Selanik'e gidildi. Bu çalışmalara destek verildi. Şuanda Atakum Belediyesi ile ROBİS Spor Kulübü'nün birlikte yaptıkları çalışmada o bisiklet sporcusu şuan pedal çeviriyor." dedi.

SAMSUN SON HABER