VM Medical Park Samsun Hastanesi'nde Emzirme ve Relaktasyon Polikliniği açıldı

VM Medical Park Samsun Hastanesi'nde Emzirme ve Relaktasyon Polikliniği açıldı

Herkes için sağlık sloganıyla 12 yılı aşkın süredir Samsun'da hizmet veren VM Medical Park Samsun Hastanesi, Emzirme ve Relaktasyon Polikliniği'ni açtı.

Anne bebek üzerine gerçekleştirdiği çalışmalardan ötürü Anne Bebek Dostu Hastane unvanını alan VM Medical Park Samsun Hastanesi, bu kez de Karadeniz bölgesinde ilkler arasında yer alacak Emzirme ve Relaktasyon Polikliniği'ni hizmete açtı.

AİLELERE ANNE SÜTÜNÜN ÖNEMİ AŞILANIYOR

Emzirme ve Relaktasyon Polikliniği'nde anne sütü ve emzirmeye dair tüm hizmetler veriliyor. Polikliniğin en önemli hedefleri arasında ise anneleri yeterli ve sürdürülebilir bir şekilde emzirmeye yönlendirmek, ilk 6 ay su ihtiyacı dâhil bebeğin yaşam kaynağı olan anne sütünün önemini annelere aşılamak bulunuyor.

Poliklinikte anne adaylarına anne sütü ve emzirmenin önemi, anne bebek bağlanması (ten tene temas), doğru emzirme pozisyonu ve teknikleri, memede sorun (dolu meme, tıkalı meme, mastit ve apse vb.)  olan anneleri bilgilendirme, anne ve bebeğin ayrı olduğu durumlarda sağım yöntemi ve teknikleri, emzik ve biberon kullanımının zararları hakkında bilgilendirme,  anne sütü dışındaki beslenme şekillerinin ne zaman ve nasıl verilmesi gerektiği konusunda uygulamalı eğitimler veriliyor. Doğum sonrası bebek hemşiresi ile anne ve bebek için gerekli desteği sağlanmasının yanı sıra taburculuk sonrasında da anne sütü ve emzirme konusunda söz konusu olabilecek herhangi bir durumda Emzirme ve Relaktasyon Polikliniği aracılığıyla destek verilmeye devam ediliyor.