Samsun'da sağlık çalışanlarından ücret tepkisi!

Samsun'da sağlık çalışanlarından ücret tepkisi!

Samsun Sağlık-Sen tarafından tüm sağlık meslek mensuplarının ücretlerinde artış yapılması gerektiği söylendi

Samsun Sağlık-Sen, sadece doktorlara yapılan ücret artışını eleştirerek, “Tüm sağlık çalışanlarının ücretlerine zam yapılmalı” dedi.

Samsun Sağlık-Sen tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi.

''Sağlık Bakanlığımız tarafından sağlık çalışanlarımızın mali haklarının düzenlenmesiyle ilgili yapılacağı duyurulan ama sadece hekim arkadaşlarımıza yönelik olduğu dün itibariyle anlaşılan çalışmayla ilgili bir açıklama yapılması gereği duyulmuştur.

Öncelikle hekimlerimize yönelik yapılan mali düzenlemenin doğru olduğunu vurgulamak istiyoruz. Böyle bir çalışmanın karşısında olmamız düşünülemez.

Ancak bu düzenlemede her zaman olduğu gibi hekim dışı sağlık çalışanlarımızın yok sayılması, 1 milyon kişilik büyük sağlık ordusunun sadece hekimlerden ibaretmiş gibi algılanarak davranılması hem bizi hem sağlık çalışanlarımızı hem de inanıyorum tüm hekim arkadaşlarımızı yaralamıştır.

Sağlık bir ekip işidir.

Böyle büyük bir ekip, hekim ya da hekim dışı personel diye bölünemez. Bölünmemelidir.

Sosyal ve mali haklara yönelik bir düzenleme yapılacaksa bu pandemi döneminde gösterdiği mücadeleyle dünyaya örnek olan tüm sağlık çalışanlarımızı, hekim, hekim dışı personel ayrımı olmadan kapsamalıdır.

Masa başında alınan, saha gerçeklerine uzak kararlarla koca bir bakanlık yönetilemez. Yüzbinlerce insan yokmuş gibi davranılamaz. Sağlık Bakanlığımızın bu tavrı yanlıştır, zamansızdır ve sağlık çalışanları arasında çatışma ortamı yaratmaktan başka bir işe yaramayacaktır.

Benzer bir ayrımın 3600 ek gösterge çalışmasında da yapılacağı görülmektedir.

Bu sağlık çalışanlarını birbirinden ayıran, bütünü parçalamaya çalışan mali düzenlemelerle ne amaçlanmaktadır?
Eğer burada bir kasıt yoksa kötü niyet yoksa ki olmamasını umuyoruz, bu acemice, saha gerçeklerinden uzak mali çalışmaların bir an önce tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde yeniden yapılması, 3600 ek gösterge çalışmasında da buna uygun bir alt yapıda oluşturulması gerekmektedir.

İstenince bu düzenlemelerin bir günde çıkarılabileceği görülmüştür.

Sağlık çalışanları artık bahane duymaktan yorulmuş ve sıkılmıştır.

Sağlık-Sen olarak ülkemizin geçtiği zor süreçte hep aklıselim hareket etmeyi, verilen mücadeleye destek olmayı ve ülke menfaatine olmayan her oluşumun karşısında kararlı bir şekilde yerimizi almayı görev olarak addettik. Hep ülkemizin ve insanlarımızın yanında olduk.

Maalesef bazı bürokratlar tarafından bu güçlü tavrımızın yanlış anlaşıldığını, her türlü haksızlığa boyun eğeceğimizin düşünüldüğünü üzülerek görüyoruz. Bu yaklaşım hemen terk edilmeli ve tüm sağlık çalışanlarımız için hakkaniyetli, adaletli bir çalışma yapılmalıdır.

Sağlık çalışanlarımız müsterih olsunlar, onların bu konuda sonuna kadar yanındayız.

Sağlık çalışanlarımızın mağdur olacağı bir yaklaşıma boyun eğmemiz mümkün değildir.

Sendika olarak bu çalışmaları çok yakından takip ettiğimizin, sağlık çalışanlarımızın tepkilerini bu düzenlemeleri yapan kişilere güçlü bir şekilde ilettiğimizin bilinmesini istiyoruz. Konu hakkında süreç içinde kamuoyunu bilgilendirmelerimiz devam edecektir” denildi.