Salıpazarı'nda Orman Katliamı mı Yapılıyor?

Salıpazarı'nda Orman Katliamı mı Yapılıyor?

Samsun İYİ Parti tarafından Salıpazarı'nda yer alan ormanlara ilişkin bir açıklama yapıldı.

İYİ Parti tarafından yapılan açıklamada;

''Son günlerde Salıpazarı ilçemizin köylerinde ve orman arazilerinizde ağaç kesimlerini ve ormanlık alanlarımızın hızla yok olmaya doğru gittiğini izlemekteyiz .Bugüne kadar gözü gibi bakıp koruduğu , yakacak için kıyamayıp kesemediği ağaçların göz göre göre yok olmasına üzülen halkımıza, kesimin neye göre , neden yapıldığı hakkındaki sorulara orman yetkililerinin bilgi vermedikleri aşikardır


Seyreltme ve yaşlı ağaç kesimi yapıldığı iddia ediliyor ancak kesilen ağaçların çok genç uzun sağlıklı oldukları görülmektedir, bu genç ağaçların kesimi ilçemizin halkını üzmekte ve kaygılandırmaktadır. Görülen o ki yapılan kesimler seyreltme değildir . Bu konuda tespitin neye göre yapıldığının biran evvel Salıpazarı kamuoyuna açıklanma mecburiyeti vardır . Bizler ciddi anlamda ağaç katliamı yapıldığı endişesindeyiz. Böyle ağaç kesinleri ilçemizde devam ederse ormanların yok olması dolayısı ile oksijen depolarımızın ve güzelliklerin yok olması kaçınılmazdır . Orman köylüsü , ormanı koruyup yetişmesinde emeği geçenler bir dal alsalar gerekli cezai işlemler aniden yapılmaktadır. Bu konuya hassas bakan yetkililer ormanların yok olmasına da önem vermelidir. Orman işletme müdürlüğü ilçemizde bugüne kadar hangi ağaç türünü dikti ve orman yetiştirdi örneği varsa bilgilendirmelerini rica ediyorum, genç ve sağlam ağaçların kesimi ilçemizin arazilerin toprak kaymalarına ve sel feleketlerin oluşumuna sebep olmaktadır . Bunu da en iyi bilmesi gerekenler bu kurumun yetkilileridir .

Salıpazarı'nda Orman Katliamı mı Yapılıyor?


Bizler ; kesilen ağaçları orman işletme müdürlüğünün teknik elemanları mı tespit ederek damgalıyor yoksa ihaleye verilen firmanın ellerinde ağaç kesme motorları ile önüne gelen ağaca genc yaşli demeden hızar vuran vasıfsız şirket elemanları mı belirliyor öğrenmek istiyoruz . Çok farklı söylentiler var . Kesim yapan firmaya ster fiyatını Orman İşletmenin 70 tl ye . yine bir steri 250 tl ye de tıra yükleme ve nakliyeye ihale ettiği ancak firmanın hayatta bu işle uğraşmamış kesimi istiflemeyi bilmeyen Afgan ya da Suriyelilere yaptırdığı iddiaları var . Bölge insanı ciddi anlamda iş aş diye şikayet ederken bunları duymamız bizi fazlasıyla üzüyor .


Salıpazarı halkı sorumluluğunun bilincinde olan idareciler istiyor . Her işi iş bilmezlere ihale eden yöre insanını yok sayan idarecileri değil'' denildi.

samsun orman