Samsun'da bu taşların faydası saymakla bitmiyor

Samsun'da bu taşların faydası saymakla bitmiyor

Samsun'da doğal taş ve tesbih işletmeciliği yapan Yusuf Talha, bazı taşların sağlığa olumlu etkileri olduğunu belirtti.

Samsun'da işletmeci olan Yusuf Talha, daha çok E- ticaret üzerinden ve toptan satış yaptıklarını belirterek; '' İnsanlar doğal taşların anlamlarına ve enerjisine önem vermeye başladı. Herkes çok fazla stres altında olduğu zamanlardan geçiyor. Dükkanımıza gelip Ametist taşını soran müşterilerimiz oldukça arttı'' açıklamasında bulundu.

Samsun'da bu taşların faydası saymakla bitmiyor

'BU TAŞLARIN SAĞLIĞA FAYDASI VAR'

Yusuf Talha; ''Çok fazla değerli taşlarımız var. Genellikle hepsinden elimizde bulunuyor. En çok tercih edilen taşlar akik, kaplan gözü, ametist oluyor. Özellikle ametist taşını soranlar çok oluyor. Ametist taşı, pek çok faydası ile öne çıkan doğal taşlardan biridir.Bedende biriken negatif enerjiyi toplayarak kişinin pozitif hissetmesine yardımcı ve destek olur.Takıntılı düşünceleri uzaklaştırıcı ve yatıştırıcı etkiye haizdir.En bilinen faydası kişiye verdiği rahatlatıcı etkidir.Gözlere iyi geldiği ve kanı temizlediğine inanılmaktadır.Tıpkı akik taşı gibi bu taşta hem fiziksel hem de manevi açıdan birçok fayda sağlamaktadır. Kütle halinde alıp insanlar evinin bir köşesine koyuyor. Bazıları da üzerine takmayı tercih ediyor. Yani tamamen tercih meselesi'' dedi.

Samsun'da bu taşların faydası saymakla bitmiyor

Ametist Taşının Özellikleri

Dünyadaki en popüler taşlardan biri olan ametist taşlarının %90'ı mor renklidir. Koyu kırmızı ve açık pembe alternatifleri de bulunmaktadır. Estetik ve parlak bir görünüme haiz olan bu doğal taşlar, mücevher ve takı sektöründe ilgi görmektedir. Ametist taşının iç yapısı da merak edilmektedir. Ametist taşında demir elementi dışında kükürt de bulunur.

Samsun'da bu taşların faydası saymakla bitmiyor

Akik taşının faydaları

Faydaları saymakla bitmeyen akik taşının kullanımı özellikle İslam ülkelerinde yaygındır. Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (s.a.v)’in de hatem yani mühür anlamında bir akik yüzük taşıdığı rivayet olunmaktadır. Akik taşının en bilinen faydası kişiyi ruhsal açıdan korumasıdır. Güçlü bir enerjisi olan bu taş gerginliği ve stresi azaltarak kişinin uyumsuzluklarını en aza indirir. Kişiyi sosyalleştirerek çevre ve insanlarla uyum sağlamasına yardımcı olur. Aynı zamanda dünyevi başarıya yardımcı olarak kişiyi yorgunluktan ve tükenmiş hissetme duygusundan uzaklaştırır. Bunun yanı sıra ağrıları azalttığı, cilde ve kemiklere iyi geldiğine inanılmaktadır.

SAMSUN SON HABER

Samsun'da bu taşların faydası saymakla bitmiyor