Samsun'da sokağa çıkma kısıtlaması kaldırılıyor!

Samsun'da sokağa çıkma kısıtlaması kaldırılıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik toplantı sonrası açıklamalarda bulundu Kısıtlamalarda gevşeme olacak mı? Pazar günü sokağa çıkma kısıtlaması kaldırıldı mı? soruları da cevap buldu. Erdoğan haberi 1 Temmuz'dan itibaren başlıyor diyerek verdi.

Kabine bir kez daha gündemdeki önemli başlıklarla toplandı. Kabine sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakika açıklamalarda bulunup, koronavirüs tedbirleri hakkında da kritik bilgileri verdi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Salgında yaşanan gelişmeler yine Kabine gündemimizin ilk konusunu oluşturdu. Aşılamada dünyanın önde gelen ülkeri arasında yer aldık. Bu konuda oldukça iyi bir yere geldik. Yaptığımız aşı sayısı 43 milyon doza yaklaşmıştır. Son bir haftada nüfusuna oranla dünyada en çok aşı yapan ülke konumundayız. 30 yaşa kadar indirdiğimiz aşılama faaliyetlerini aynı hızla devam ettireceğiz. Hedefimiz aşılamayı birkaç hafta içinde 18 yaş üstünün tamamına açmaktır.

1 AY DAHA UZATILDI
Hububat ile et, süt, yem fiyatlarını aşırı şekilde yükseltmeye çalışanlara izin vermeyeceğiz, gerekli dersi vereceğiz. Turizm sektörüne verdiğimiz KDV desteğini 1 ay daha uzatıyoruz.

1 TEMMUZ'DAN İTİBAREN...
1 Temmuz'da başlamak üzere sokağa çıkma kısıtlamalarını tümüyle kaldırıyoruz. Müzikle ilgili sınırlamayı da 24.00'e çekiyoruz.

Şehirler arası seyahat kısıtlamalarıyla şehir içi toplu taşıma araçlarındaki sınırlamalar sona eriyor.

(1 Temmuz itibarıyla) Kamu kurum ve kuruluşlarında normal mesai düzenine geçiliyor. Sırası gelen herkesin aşı olması hayati öneme sahiptir.