AK Parti Samsun'dan CHP'ye yanıt

AK Parti Samsun'dan CHP'ye yanıt

AK Parti Samsun İl Başkan Yardımcısı, Ekonomi İşleri Başkanı Bülent Üstündağ, muhalefetin yalan üretmekte hız kesmediğini dolaysıyla da CHP İl Başkanı Fatih Türkel'in söylemleriyle yine gerçekleri gizleyerek milleti yanıltma çabası içerisinde olmaya çalıştığını söyledi.

CHP İl Başkanının söylemleriyle hem esnafa hem de millete karşı şeffaf olmadığını ve dürüst davranmadığını belirten Bülent Üstündağ, "CHP İl Başkanı açılan ve kapanan esnaf rakamlarıyla ilgili yine açıklama yapıyor. Halbuki İl Başkanımız Sn. Ersan Aksu, kısa süre önce yaptığı basın açıklaması ile milletimizi bilgilendirmişti. Sn. Fatih Türkel, hem gözlerini hem de kulaklarını doğrulara kapatmış olmalı ki yine açıklama yapıp siyasi bir çıkar elde etme derdine düşmüş. İşte aramızdaki farklardan birisi de bu. Biz milletimizin derdiyle dertleniyoruz. Onlar ise milletimizi yanlış yönlendirme çabası içerisinde olup, siyasi rant derdindeler" dedi.


GERÇEKLER ORTADA

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Sicil Gazetesi verilerini açıklayan Bülent Üstündağ, şunları söyledi: "Samsun'da 2021 yılının Ocak, Şubat ve Mart aylarının verilerine bir bakalım, tümü resmi rakamlar. İlk 3 ayda 1519 esnaf faaliyete geçmiş, 523 esnaf ise kapanmış veya devir gerçekleştirmiştir. Gerçekler bu kadar açık ortadayken milletimizi yanlış yönlendirmekten geri durmuyorlar."

AK Parti Samsun'dan CHP'ye yanıt


BURADAN SİZE EKMEK ÇIKMAZ

"Sn. Türkel'in elindeki belge bizdeki belgenin aynısı. Ocak, Şubat, Mart döneminde sicil bildiren, mesleği terk eden esnaf sayısı Sn. Fatih Türkel'in de dediği gibi 523. Ancak bunlar kepenk kapatma anlamına gelmez. Yakınına devir, emeklilik nedeniyle değişiklikler, Nace kodu değişikliği gibi durumlar var. Kaldı ki bir esnafımız dahi kepenk kapatsa biz bunu dert ediniyoruz. 2020'nin aynı dönemine göre 2021'de açılan esnaf sayısında yüzde 6'lık artış var. Kapanan esnaf sayısını söylerken açılan esnaf sayısını söylememek milletimizi yanlış bilgilendirmek ve dürüst olmamak anlamına gelir. Buradan size ekmek çıkmaz. Vatandaşımızı boşuna yormayın. Felaket tellallığı yapmayın."